ANALIZE

Statistika hrvatskih zračnih luka za ožujak

Dostupna je statistika za ožujak ove godine za gotovo sve hrvatske zračne luke. Izuzetak je tek Zračna luka Rijeka čije brojke za prošli mjesec još uvijek nisu poznate.

Statistika hrvatskih zračnih luka za ožujak

Dostupna je statistika hrvatskih zračnih luka za ožujak, posljednjeg mjeseca zimskog reda letenja. Gotovo sve zračne luke bilježe blagi pad broja putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine, no kako se radi o vrlo niskim brojkama u odnosu na one koje zračne luke ostvaruju na mjesečnoj razini u ljetnim mjesecima, jasno je da će iste biti nadoknađene.

Treba istaknuti zagrebačku zračnu luku koja je u ožujku ove godine prihvatila i otpremila više od 300 tisuća putnika (300.629), gotovo 35 tisuća putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine, te gotovo 68 tisuća u odnosu na pretpandemijski ožujak 2019. godine. Radi se, naravno, o očekivanom rastu kojeg će Zagreb imati i u sljedećim mjesecima, sukladno brojnim najavama o uvođenju novih linija te povećanju broja tjednih polazaka na postojećim. Zagrebačka je zračna luka u prvom kvartalu ove godine zabilježila više od 795 tisuća putnika.

Chart by Visualizer

Zadarska je zračna luka u ožujku ove godine imala 4.870 putnika (45% manje u odnosu na prošlogodišnji ožujak), kroz splitsku je zračnu luku prošlo 49.428 putnika (1.172 manje u odnosu na ožujak 2023.), dok je Dubrovnik imao 7.709 putnika manje u odnosu na promatrano razdoblje. U Puli je u ožujku bilo 2.455 putnika, što je 466 putnika manje u odnosu na ožujak prošle godine.

Uz Zagreb, pozitivan rezultat bilježi još Zračna luka Osijek koja je ovog ožujka prihvatila i otpremila 1.223 putnika, što je 245 putnika više u odnosu na prošlogodišnji ožujak.

Preostaje još pričekati podatke iz riječke zračne luke, no teško je očekivati pozitivan rezultat na Krku u ožujku, s obzirom na to da je redovan promet, čak i sada u travnju, s početkom ljetnog reda letenja, izrazito skroman.

Grafikoni s mjesečnom i godišnjom statistikom dostupni su za svaku zračnu luku u kategoriji ZRAČNE LUKE, gdje je potrebno odabrati zračnu luku za koju želite vidjeti grafički prikaz.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar