NOVOSTI

U Londonu održana prezentacija zimskog reda letenja Croatia Airlinesa

Croatia Airlines, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Turistička zajednica grada Splita i Turistička zajednica grada Zagreba organizatori su posebne poslovne radionice i prezentacije ukupne ponude hrvatskog turizma koja je uspješno održana u Londonu. U sklopu programa, kojem je nazočilo preko 40 turističkih agenata, turoperatora, ali i predstavnika britanskih medija, nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines predstavio je nadolazeći zimski red letenja, koji obuhvaća razdoblje od 29. listopada 2023. do 31. ožujka 2024.

U Londonu održana prezentacija zimskog reda letenja Croatia Airlinesa
Photo: Croatia Airlines

Sukladno zimskom planu letova očekuje se povećanje broja međunarodnih linija i letova između Hrvatske i Velike Britanije u odnosu na lanjsko zimsko razdoblje letova, a jedna od ključnih novosti jest produljenje sezonske linije London Heathrow – Split na kojoj zrakoplovi Croatia Airlinesa nastavljaju letjeti i u zimskom redu letenja jednom tjedno, odnosno subotom.

Istodobno se nastavljaju i letovi na cjelogodišnjoj liniji London Heathrow – Zagreb na kojoj će do sredine siječnja 2024. putnicima biti na raspolaganju tri leta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i petkom, a nakon 13. siječnja 2024. četiri leta tjedno – ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom.

Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa, istaknuo je tržište Velike Britanije ključnim za razvoj hrvatske turističke ponude: ”Velika Britanije je važno turističko emitivno tržište za našu zemlju i veliko mi je zadovoljstvo predstaviti planove Croatia Airlinesa za nadolazeći zimski red letenja 2023/2024, uz poseban naglasak na naše letove iz Londona za Zagreb, glavni grad Hrvatske te Split, sjedište Dalmacije. Croatia Airlines produžuje sezonsku liniju London Heathrow – Split tijekom zime, na kojoj će zrakoplovi letjeti jednom tjedno. Pri tome, nastavljamo s izravnim letovima na cjelogodišnjoj ruti London Heathrow – Zagreb tri puta na tjedan do sredine siječnja 2024., a zatim i do četiri puta na tjedan.”

Putnici će tako imati veći izbor putovanja tijekom zimskih mjeseci, a koja podrazumijevaju relacije iz Velike Britanije u hrvatsku metropolu te u Split kao središte Dalmacije, čime će biti realizirana najbrža prometnu veza s kontinentalnim i mediteranskim područjima Hrvatske.          

Croatia Airlines u zimskom redu letenja 2023./2024. planira povećati ukupan broj letova za gotovo 12 posto te ponuditi 13,6 posto više sjedala u odnosu na zimsko razdoblje 2022./2023. Pritom će zrakoplovi letjeti na ukupno 23 međunarodne linije te povezivati sedam hrvatskih zračnih luka s 13 međunarodnih odredišta.

Uz Croatiu Airlines svoju su ponudu na radionici predstavile i turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije te gradova Split i Zagreb. Također, dodajmo kako su, prema sustavu eVisitor, Britanci tijekom prvih devet mjeseci ove godine u Hrvatskoj ostvarili oko 706.000 dolazaka i 3,4 milijuna noćenja, što u odnosu na lani predstavlja rast od 5 posto u dolascima i 2 posto u noćenjima. Gledano prema županijama, britanski su turisti u najvećem broju boravili u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a gledano prema destinacijama u Dubrovniku, Hvaru, Splitu, Zadru i Rovinju.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar