NOVOSTI

Vježba za slučaj izvanrednog događaja u Zračnoj luci Franjo Tuđman

U Zračnoj luci Franjo Tuđman, u četvrtak, 19. listopada 2023. godine, u večernjim satima, održat će se planirana vježba za slučaj izvanrednog događaja.

Vježba za slučaj izvanrednog događaja u Zračnoj luci Franjo Tuđman
Photo: Eric Masur

Održavanje vježbe važan je dio pripravnosti za izvanredne događaje, a sama vježba organizira se u suradnji sa Croatia Airlinesom te hitnim službama.

Naime, predmetna vježba pripravnosti za izvanredne događaje je sastavni dio redovnih godišnjih aktivnosti usmjerenih na podizanje razine svijesti u pogledu izvanrednih situacija, ali i svojevrsna priprema svih službi za eventualne neočekivane krizne situacije.

Bitno je istaknuti kako provedba vježbe neće utjecati na redovno odvijanje prometa i funkcioniranje službi zračne luke.

Budući da je vježba namijenjena uskom krugu sudionika zrakoplovne industrije i hitnih službi istoj neće moći prisustvovati javnost. Stoga, snimanje i fotografiranje nije predviđeno.

U svakom slučaju ako se u večernjim satima nađete u krugu zračne luke ili unutar štićenog područja zračne luke, tzv. airside, te vidite nešto neuobičajeno nemojte se neugodno iznenaditi ili prepasti jer bi navedeno trebalo biti sastavni dio aktivnosti u sklopu vježbe za slučaj izvanrednog događaja.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar