ANALIZE

U lipnju u hrvatskim lukama gotovo 1,5 milijuna putnika

7 hrvatskih zračnih luka otvorenih za redovni domaći i međunarodni promet objavilo je svoju mjesečnu statistku za lipanj. U Puli, Rijeci, Zadru, Splitu, Dubrovniku, Osijeku i Zagrebu zabilježeno je gotovo 1,5 milijuna putnika.

U lipnju u hrvatskim lukama gotovo 1,5 milijuna putnika

Hrvatske zračne luke nastavljaju s pozitivnim rastom iz mjeseca u mjesec. U lipnju ove godine, mjesecu koji označava uvod u samu špicu ljetne sezone te tradicionalno ima značajniji promet u odnosu na razdoblje od ožujka do svibnja, u 7 je hrvatskih zračnih luka zabilježeno 1.490.677 putnika!

Pula

Pulska zračna luka još uvijek nije ulovila rezultat iz razdoblja prije globalne pandemije. Kroz ovu je zračnu luku u lipnju ove godine prošlo ukupno 66.358 putnika, odnosno svega četiri tisuće putnika više u odnosu na lipanj prošle godine.

Chart by Visualizer

Zadar

Zadarska je zračna luka u lipnju ponovno zabilježila odličan rezultat. Zahvaljujući prije svega svom najvećem partneru, Ryanairu, broj je putnika značajno rastao u ovoj hrvatskoj zračnoj luci.

U lipnju ove godine kroz zadarsku je zračnu luku prošlo gotovo 211 tisuća putnika, odnosno 38 tisuća putnika više nego istog mjeseca prošle godine.

Chart by Visualizer

Kroz Zračnu luku Zadar u prvih šest mjeseci ove godine prošlo je preko 365 tisuća putnika, a u srpnju i kolovozu očekuje se više od pola milijuna dodatnih putnika!

Split

Hrvatski ljetni rekorder, Zračna luka Split, nije podbacila ni u lipnju. Na Resniku je zabilježeno preko 487 tisuća putnika, čak 60tak tisuća putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine. Brojka je još uvijek manja u odnosu na lipanj 2019. godine, prije globalne pandemije. Zaključno s lipnjem, u prvih šest mjeseci ove godine Zračna luka Split prihvatila je i otpremila preko milijun putnika.

Chart by Visualizer

Dubrovnik

Zadovoljni mogu biti i u dubrovačkoj zračnoj luci. Na samom jugu Hrvatske u lipnju je zabilježeno 344 tisuće putnika, 31 tisuća više u odnosu na prošlogodišnji lipanj.

Ni Dubrovnik još nije dosegao brojke iz predpandemijske godine, no u prvih šest mjeseci ove, na Čilipima je bilo više od 870 tisuća putnika.

Chart by Visualizer

Osijek

Na samom istoku Hrvatske, u Zračnoj luci Osijek, također veliki rast. Brojke su dakako male u odnosu na ostale zračne luke u Republici Hrvatskoj s obzirom na skroman promet, no rast je značajan zbog uvođenja redovne linije Ryanaira između Londona i Osijeka.

Chart by Visualizer

I dok je prethodnih mjeseci Osijek imao između 1 i 2 tisuće putnika, u lipnju ih je zabilježeno čak 5 tisuća, čak 3 tisuće više nego istog mjeseca prošle godine. S obzirom na to da će linija Ryanaira prometovati sve do kraja listopada, statistika će i u sljedećim mjesecima zasigurno biti vrlo dobra.

Zagreb

I u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb zabilježen je rast. Kroz glavnu hrvatsku zračnu luku prošlo je ukupno 347 tisuća putnika, okvirno 54 tisuće putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Chart by Visualizer

Zagrebačka je zračna luka u svibnju dočekala svog milijuntog putnika ove godine, a nakon prvih 6 mjeseci prihvaćeno je i otpremljeno gotovo 1,7 milijuna putnika. Kao i u ostalim, i u ovoj se zračnoj luci očekuje kontinuirani rast broja putnika u sljedećim mjesecima.

Statistiku Zračne luke Rijeka objavili smo ranije u sklopu priopćenja za medije, dok se precizne brojke s Brača očekuju u sljedećim danima. Lipanjske brojke u totalu su vrlo dobre, a za očekivati je vrlo dobre rezultate i u srpnju, jednom udarnih ljetnih mjeseci kada je priljev svih gostiju, pa i onih koji u Hrvatsku dolaze zračnim prijevozom, najviši.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar