ANALIZE

Zračna luka Zagreb zabilježila više od 120 dnevnih letova

Nedjelja je u pravilu najprometniji dan u tjednu kad je u pitanju Zračna luka Zagreb. Niti ova nedjelja nije bila iznimka, budući da je zagrebačka zračna luka zabilježila čak 60 dnevnih rotacija zrakoplova, odnosno više od 120 dolaznih i odlaznih letova. Zagreb je bio dobro povezan kako s europskim tako i sa svjetskim odredištima i čvorištima.

<strong>Zračna luka Zagreb zabilježila više od 120 dnevnih letova</strong>

Najzaposleniji zrakoplovni prijevoznik bila je Croatia Airlines s preko 25 dnevnih rotacija zrakoplova. Croatia Airlines prometovala je prema 17 različitih odredišta među kojima su München, Rim (via Dubrovnik i via Split), Copenhagen, Amsterdam, Frankfurt, Pariz (Charles de Gaulle), Zürich, Skopje, Sarajevo, Athens (via Dubrovnik), Brussels (Zaventem), Barcelona i Mostar.

Od domaćih linija Croatia Airlines je prometovala prema Dubrovniku, Splitu te na liniji koja spaja Zagreb, Zadar i Pulu.

Uz nacionalnog prijevoznika, letove na domaćim linijama obavljao je i Trade Air, hrvatska charter zrakoplovna tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, koji je prometovao između Osijeka i Zagreba u sklopu PSO programa.

Od ostalih zrakoplovnih prijevoznika najzaposleniji je bio Ryanair koji je Zagreb povezao s odredištima kao što su Karlsruhe Baden, Brussels Charleroi, Malaga, Beauvais, Kos, London Stansted, Basel Mulhouse, Malmö Sturup, Malta, Rim Fiumicino, Milano Bergamo.

Prema i iz Zagreba prometovali su i British Airways (London), Austrian Airlines (Beč), KLM (Amsterdam), Air France (Pariz), Turkish Airlines (Istanbul), Finnair (Helsinki), Eurowings (Köln, Stuttgart), LOT (Warsaw), Qatar (Doha), Air Serbia (Beograd), Lufthansa (Frankfurt, München).

Air Transat se pobrinuo kako bi Zagreb i ovog ljeta imao prekooceansku liniju i to prema Torontu.

Definitivno se vidi da je sama špica sezone uzela maha, tako da sve hrvatske zračne luke, uključujući i one kontinentalne, bilježe najprometnije mjesece.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar