NOVOSTI

T’way Air sezonski između Zagreba i Seula

Za nešto manje od mjesec dana južnokorejski niskotarifni avioprijevoznik uvest će redovnu liniju između Seula i Zagreba.

T’way Air sezonski između Zagreba i Seula

Južnokorejski niskotarifni prijevoznik, T’way Air, za manje od mjesec dana uvodi redovnu liniju između Seula i Zagreba. Iako smo već pisali o detaljima ove linije, sada je dostupno i nešto više informacija o istoj.

Iako se u kuloarima spominjalo da će linija biti cjelogodišnja, odnosno, prometovati i sljedeće zime, to se ipak neće dogoditi, T’way Air će između dva grada prometovati od sredine svibnja do kraja listopada ove godine, isključivo u ljetnom redu letenja.

Južnokorejski niskotarifni prijevoznik ove će godine preuzeti više europskih linija od Korean Aira, poput linije prema Parizu, Rimu, Barceloni i Frankfurtu, što je bio jedan od preduvjeta Europske Komisije kako bi se Korean Airu dozvolilo spajanje s Asianom. Korean Air pomaže niskotarifnom T’way Airu u svakom smislu oko uspostave linija prema navedenim gradovima, s obzirom na to da im je to u interesu, do te mjere da će Korean Air iznajmiti nekoliko svojih zrakoplova T’way Airu kako bi isti mogao pokrenuti linije prema spomenutim europskim metropolama.

Linije koje će T’way Air preuzeti od Korean Aira biti će cjelogodišnje, uz iznimku zagrebačke, koja je trenutno planirana kao sezonska. Razlika je i u tome što će na liniji između Zagreba i Seula T’way Air koristiti svoje zrakoplove tipa A330-300, dok je u planu pokretanje linija, primjerice, prema Rimu, s zrakoplovima Korean Aira tipa A330-200, značajno manjeg kapaciteta.

Nekoliko mjeseci prije izbijanja globalne pandemije Korean Air je liniju između Seula i Zagreba pretvorio u sezonsku, a zatim ju nije obnovio zbog izbijanja globalne pandemije. Kompanija je zatim, nakon ukidanja restriktivnih mjera, obnovila praktički sve linije prema Europi te uvela liniju prema obližnjoj Budimpešti, te se u zagrebačku zračnu luku ne planira vratiti.

Pravo letenja na spomenutoj liniji prije nekoliko je godina preuzeto T’way Air, koji će sada, za manje od mjesec dana ponovno povezati Seul i Zagreb.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar