NOVOSTI

Croatia Airlines je uzela u najam još jedan zrakoplov tipa Airbus A319

Croatia Airlines je zaključila ugovor o najmu zrakoplova tipa Airbus A319 s hrvatskom aviokompanijom Fly Air41 koja je inače sestrinska kompanija sa SundAir.

Croatia Airlines je uzela u najam još jedan zrakoplov tipa Airbus A319
Photo: Š. Lugarov (Croatia Airlines)

Odluka o najmu novog zrakoplova došla je vjerojatno kao rezultat čestih potreba za održavanjem drugih zrakoplova u floti koji zbog navedenih održavanja ispadaju iz dnevnih rotacija.

Predmetni Airbus A319 s prometovanjem bi trebao početi u vrlo kratkom vremenu, budući da se pojačani raspored ljetnog reda letenja hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika očekuje u svibnju.

Inače, Croatia Airlines je već ranije unajmila zrakoplov tipa Airbus A320 za ljetnu sezonu 2024 i to također od još jedne hrvatske aviokompanije, Trade Air.

Oba zrakoplova su unajmljena u ACMI (aircraft, crew, maintenance and insurance) aranžmanu, odnosno kao takozvani „mokri” najam zrakoplova (wet lease) koji obuhvaća ugovor u kojem kompanija ne iznajmljuje samo svoje zrakoplove već je u najam uključena i posada, održavanje i osiguranje prema drugim zrakoplovnim kompanijama.

I na kraju valja napomenuti kako Croatia Airlines planira vrlo brzo, vjerojatno već u lipnju ove godine, ojačati svoju flotu tako što će preuzeti svoj prvi zrakoplov tipa Airbus A220.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar