NOVOSTI

Turkish povećava broj letova prema Zagrebu, sljedeći je Qatar?

Turski nacionalni avioprijevoznik, Turkish Airlines, u predstojećem zimskom redu letenja planira povećati broj rotacija između Zagreba i Istanbula.

Turkish povećava broj letova prema Zagrebu, sljedeći je Qatar?

Turkish Airlines, član Star Alliance grupacije, u zimskom redu letenja ove godine planira povećati broj tjednih rotacija između Zagreba i Istanbula na ukupno 14, odnosno dva leta dnevno. Turkish je nakon pandemije smanjio broj rotacija između Zagreba i Istanbula na 7 do 10 puta tjedno, dok u ljetnom redu letenja između dva grada prometuje dva puta dnevno. Kompanija je nedavno revidirala zimski red letenja za sezonu 2023./2024., te u njoj planira na ovoj liniji također prometovati dva puta dnevno.

Naravno, tek ostaje za vidjeti hoće li prijevoznik ostati na ovom planu. Čak i sada, u ljetnim mjesecima, kompanija prati stanje bookinga i yield na svojim linijama te povremeno otkazuje određene rotacije, no to čini mjesec dana unaprijed te zbrinjava putnike na vrijeme, sigurno je da će s ovim principom nastaviti i u zimskim mjesecima kada je yield slabiji u odnosu na ljetne mjesece.

Qatar Airways je nedavno povećao broj rotacija između Zagreba i Dohe sa 7 na ukupno 10 tjednih letova. Prijevoznik od samog uvođenja ove linije (koja je u početku prometovala s zaustavljanjem u Budimpešti) nije smanjivao broj rotacija, izuzev razdoblja globalne pandemije, pa se očekuje da će i ovaj globalno poznati prijevoznik u nadolazećem zimskom redu letenja zadržati 10 tjednih rotacija te time ostvariti povećanje kapaciteta u odnosu na prošlu zimu.

Valja nadodati da smo prije nekoliko dana pisali i o povećanju trećeg avioprijevoznika, FlyDubaija, koji će ove jeseni i zime također dodati jednu rotaciju na liniji Dubai – Zagreb – Dubai.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar