NOVOSTI

Nevrijeme u unutrašnjosti uzrokovalo velika kašnjenja u zagrebačkoj zračnoj luci

Najavljeno pogoršanje vremena koje je jučer, 23. lipnja, zahvatilo unutrašnjost Hrvatske, u večernjim je satima zahvatilo i područje Zagreba. Zbog vjetra, tuče i grmljavine, redovni je promet u zagrebačkoj zračnoj luci bio obustavljen, a zrakoplovi su odlazili na alternacije.

Nevrijeme u unutrašnjosti uzrokovalo velika kašnjenja u zagrebačkoj zračnoj luci

Nevrijeme koje je jučer, 23. lipnja, zahvatilo središnju Hrvatsku u večernjim je satima stiglo i do Zagreba, kao i do same zagrebačke zračne luke. Zrakoplovi su na redovnim linijama prema Zagrebu bili primorani otići na alternacije u susjedne zračne luke, pa je došlo do značajnog poremećaja u prometu.

Zrakoplov tipa ATR 72-600 Air Serbie na redovnoj liniji iz Beograda tipa ATR 72-600 bio je u prilazu Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb u 20 sati, no kako je vrijeme bilo loše i bez najavljenog skorog poboljšanja, nakon kraćeg holdinga zrakoplov se vratio u Beograd te je let Zagreb – Beograd otkazan.

Španjolski nacionalni avioprijevoznik, Iberia, na redovnoj liniji iz Madrida za Zagreb također se našla u istom problemu. Nakon holdinga zrakoplov je preusmjeren u Zračnu luku Dubrovnik gdje je čekao smirivanje vremena. 170 putnika u Zagreb je sletjelo tek u 22:50 sati, a povratni let iz Zagreba za Madrid poletio je iza ponoći, s gotovo 4 sata kašnjenja.

Turkish Airlines na liniji iz Istanbula za Zagreb zbog vremena je divertirao u beogradsku zračnu luku. Iz nje se također kasnije vratio u Zagreb, no kako se u večernjim satima situacija ponovno nakratko pogoršala, zrakoplov je duljim putem, uz jadransku obalu, sletio u Zagreb u 23 sata. Povratni let iz Zagreba za Istanbul poletio je iza ponoći, također s 4 sata kašnjenja.

U problemu su se našli i putnici na letovima Croatia Airlinesa iz Frankfurta, Pariza, Beča, Zuricha i Splita. 5 letova hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika divertiralo je u pulsku i zadarsku zračnu luku gdje se čekalo smirivanje vremena u Zagrebu. U razdoblju između 23:30 i 00:30 zrakoplovi su sletjeli u Međunarodnu zračnu luku Zagreb. Kako su zrakoplovi bili planirani na večernjim letovima Croatia Airlinesa iz Zagreba za Pulu, Sarajevo, Split i Dubrovnik, kašnjenja su i na tim letovima bila velika, posljednji zrakoplov iz Zagreba je poletio tek 01:30 sati.

Valja nadodati kako su kašnjenja imali i drugi avioprijevoznici, no ista nisu bila uzrokovana lošim vremenom. Let njemačke Lufthanse iz Frankfurta za Zagreb sinoć je kasnio čak sat vremena u dolasku, a titulu najgoreg jučer odnosi Ryanair čiji je let iz Malma za Zagreb umjesto u 23 sata, sletio u 03:30!

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar