NOVOSTI

Croatia Airlines uvodi AMOS Airline/MRO Edition

Croatia Airlines i Swiss Aviation Software potpisali su sporazum o strateškom partnerstvu u sklopu kojeg će se u poslovanje nacionalnog avioprijevoznika implementirati AMOS Airline/MRO Edition, sveobuhvatno softversko rješenje za optimizaciju i pojednostavljenje održavanja i inženjeringa zrakoplovne kompanije.

<strong>Croatia Airlines uvodi AMOS Airline/MRO Edition</strong>
Photo: Airbus

Odluka o usvajanju softvera AMOS Airline/MRO Edition, nakon sveobuhvatne evaluacije različitih vodećih rješenja u industriji, u skladu je s predanošću Croatia Airlinesa da osigura najviše standarde sigurnosti, učinkovitosti i pouzdanosti u poslovanju. Oslanjajući se na napredne značajke i funkcionalnosti softvera AMOS, Croatia Airlines nastoji poboljšati svoje procese održavanja i ukupnu operativnu učinkovitost.

AMOS je globalno prepoznat kao vodeće rješenje u održavanju zrakoplova. Vrhunske funkcionalnosti osnažit će Croatia Airlines u učinkovitijem upravljanju procesima održavanja, inženjeringa i logistike flote, smanjujući vrijeme prekida rada i povećavajući raspoloživost zrakoplova.

Softverski paket AMOS pružit će Croatia Airlinesu sveobuhvatnu funkcionalnost i podržati stratešku obnovu flote u potpuno novu flotu A220 do 2026. godine, nudeći napredne mogućnosti za postupno uvođenje i povlačenje zrakoplova iz poslovanja.

Usto, korisničko sučelje sustava i intuitivni način rada poboljšat će produktivnost i suradnju među timovima za održavanje i inženjering Croatia Airlinesa.

Kako Croatia Airlines već koristi AVIATAR, neovisnu i otvorenu digitalnu platformu Lufthanse Technik za zrakoplovnu industriju, uskoro će imati koristi od integracije tih dvaju sustava u sklopu novog ekosustava Digital Tech Ops.

  • Radujemo se implementaciji AMOS-a kao našeg novog softverskog sustava u bliskoj budućnosti – izjavio je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa. – Nakon razmatranja mnogih opcija, donesena je strateška odluka da se AMOS koristi kao naša glavna platforma za podršku Part-CAMO, Part-145, logistici i financijama, kao i potrebama trećih strana. AMOS je odabran kao naša buduća platforma zbog kompatibilnosti i široke upotrebe u industriji, snažne usmjerenosti na korisnika, jednostavne tranzicije i integracije, regulatornog okvira (EASA), smanjenja troškova i povećanja učinkovitosti. Odabir prave platforme za našu organizaciju bio je ključan jer nam je trebao proizvod koji daleko nadilazi traženi opseg funkcionalnosti, a koji bi Croatia Airlinesu osigurao dugoročnu stratešku prednost.
  • Zadovoljstvo nam je što možemo poželjeti dobrodošlicu Croatia Airlinesu u naš sve širi krug korisnika – izjavio je Fabiano Faccoli, predsjednik Uprave Swiss-AS i dodao: – AMOS će opremiti Croatia Airlines snažnim alatima za maksimalno povećanje operativne učinkovitosti, smanjenje troškova i osiguranje usklađenosti sa strukovnim propisima. Radujemo se što ćemo ih podržati u postizanju njihovih ciljeva održavanja i inženjeringa.

Početak implementacije AMOS-a u Croatia Airlinesu očekuje se u narednim tjednima. Projekt će uključivati ​​blisku suradnju stručnih timova Croatia Airlinesa i tvrtke Swiss-AS kako bi se osigurao nesmetan prijelaz na novi sustav.

Swiss-AS kao vodeći pružatelj softvera za M&E/MRO nudi end-to-end integrirani, visoko inteligentni softverski paket osmišljen za upravljanje cijelim spektrom aktivnosti održavanja. AMOS i njegov mobilni paket pružaju usluge velikoj i odanoj skupini korisnika – od operatera svih veličina, preko velikih niskobudžetnih, regionalnih i nacionalnih prijevoznika, grupacija zrakoplovnih kompanija do pružatelja usluga MRO-a – u digitalizaciji i automatizaciji procesa održavanja i povezivanja s drugim industrijskim rješenjima izvan granica AMOS-a putem platforme za razmjenu podataka AMOScentral.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar