NOVOSTI

Prvi vikend u srpnju označio početak špice ljetne sezone

Prvi srpanjski vikend tradicionalno označava početak špice ljetne turističke sezone. Naravno, potražnju prate i aviokompanije pa je od ovog vikenda dostupan značajno veći broj letova prema hrvatskim zračnim lukama.

Prvi vikend u srpnju označio početak špice ljetne sezone

Prvi srpanjski vikend označio je i početak same špice ljetne turističke sezone. Putničku potražnju prate i aviokompanije koje su značajno povećale broj operacija prema hrvatskim zračnim lukama, prije svega onima na obali, osobito prema Splitu, Dubrovniku i Zadru, no također i prema Rijeci i Puli.

Hrvatske su zračne luke povezane s vrlo velikim brojem europskih odredišta, na linijama prometuju brojni avioprijevoznici, a zavidan opseg operacija nastavit će se sve do kraja kolovoza, dok lipanj i srpanj već godinama imaju nešto slabiji promet od spomenuta dva udarna ljetna mjeseca.

Pula tako ima redovne letove SASa, Norwegiana, Ryanaira, Lufthanse, Croatia Airlinesa, Easyjeta, British Airwaysa, Air Serbije, Transavije i drugih. Rijeka ima nešto slabiji promet, no i prema njoj prometuju prijevoznici poput Eurowingsa, Croatia Airlinesa, Lufthanse, Ryanaira, Easyjeta, Air Baltica, Transavije, Air Serbije i drugih. U zadarskoj zračnoj luci u srpnju kreće pravi boom Ryanaira koji će letjeti prema gotovo 50 destinacija, pa je ova zračna luka zapravo dominantno servisirana od strane spomenutog avioprijevoznika, iako prema njoj lete i drugi, no u značajno manjem obimu od Ryanaira.

Split i Dubrovnik, dvije najprometnije zračne luke na obali, u špici ljetne sezone prihvatit će otpremiti oko 1-1,8 milijuna putnika, a za razliku od Pule, Rijeke i Zadra, prema ovoj zračnoj luci prometuje zaista velik broj avioprijevoznika. Valja također spomenuti i povezanost Dubrovnika s New Yorkom, na liniji prometuje američki United.

U špicu ljetne sezone za sada se ulazi bez velikih operativnih problema, nadajmo se da će tako i ostati, iako su poremećaji još uvijek mogući, no svakako ne u onom opsegu kako je to bilo prošlog ljeta.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar