NOVOSTI

Trenažni letovi Swissa u Puli

Švicarski avioprijevoznik, Swiss, član Lufthansa grupe i Star Alliance zrakoplovnog udruženja, prvog dana veljače obavlja trenažne letove u pulskoj zračnoj luci.

Trenažni letovi Swissa u Puli

Švicarski avioprijevoznik već dulji niz godina, osobito u zimskim mjesecima, obavlja trenažne letove u pulskoj zračnoj luci i u zračnom prostoru u neposrednoj blizini pulske zračne luke. Trenažni letovi ovog avioprijevoznika u Puli su zapravo razmjerno česti, te ni jedna druga hrvatska zračna luka, unatoč skromnom (ili nikakvom) redovnom prometu u zimskim mjesecima, nema toliki broj trenažnih letova kao što ih ima Zračna luka Pula.

Ovog četvrtka, 01. veljače, u razdoblju od 08:30 do 18:30 sati, Swiss će u Puli obavljati trenažne letove s širokotrupnim zrakoplovom tipa A330, sve u svrhu preobuke posade na ovaj tip zrakoplova te uvježbavanja publiciranih procedura polijetanja i slijetanja (tzv. touch and go).

Pulska zračna luka, zbog skromnog redovnog prometa u zimskim mjesecima, razmjerno duge uzletno – sletne staze te povoljnih vremenskih uvjeta u ovo doba godine služi kao odlično mjesto za takve treninge, a naravno, zračna luka na njima ostvaruje i određene prihode, sukladno javno dostupnom cjeniku i propisanim naknadama u istome.

Spomenuti zrakopov tipa A330-300 (reg. oznake HB-JHM) star 11 godina u Pulu će doći iz baze u Zurichu, te će se u istu vratiti po završetku trenažnih letova na istarskom poluotoku.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar