NOVOSTI

Korejski T’way Air planira raniji početak prometovanja prema Zagrebu

Kako smo ranije i objavili, južnokorejski niskotarifni avioprijevoznik, T’way Air, u predstojećem ljetnom redu letenja planira uvesti redovnu liniju između Seula i Zagreba.

Korejski T’way Air planira raniji početak prometovanja prema Zagrebu
Photo: T’way Air

Kako smo objavili prije nekoliko dana, izgledno je da bi ovog ljeta T’way Air zaista mogao uvesti liniju između Seula i Zagreba, s obzirom na to da su slotovi za ovu ljetnu sezonu zatraženi još ranije a od prije nekoliko dana spomenuta je linija i u GDS-u (globalni distribucijski sustav). Zagreb kao destinacija još uvijek nije dodan na web stranicu avioprijevoznika, kao što nije otvorena ni prodaja karata.

U originalnom planu avioprijevoznika su bila tri leta tjedno, u razdoblju od 18. lipnja do 26. listopada, odnosno kraja ljetnog reda letenja, svakog utorka, četvrtka i subote, dakle istim danima kojima je na ovoj liniji prometovao i Korean Air. Na liniji su planirani zrakoplovi tipa A330-300 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od gotovo 350 sjedala.

Valja ponovno naglasiti kako zbog velikog kapaciteta samog zrakoplova i zatvorenosti ruskog zračnog prostora zbog rata, zrakoplovi će iz smjera Seula prema Zagrebu imati tehničko zaustavljanje u Bishkeku, glavnom gradu Kirgistana, zbog nadopune goriva. Prijevoznik planira povratak prema Seulu iz Zagreba bez međuslijetanja.

U globalnom distribucijskom sustavu od jučer, 30. siječnja, nadodano je još letova pa bi prema dostupnom rasporedu u spomenutom sistemu prvi let trebao biti čak mjesec dana ranije, odnosno od 16. svibnja.

S obzirom na to da je ovaj prijevoznik već najavljivao liniju prema Zagrebu no do realizacije nije došlo, a uz to su najavljivane i druge linije prema drugim odredištima koje nikada nisu zaživjele, treba pričekati službenu objave same aviokompanije te puštanje karata u prodaju, kao i potpuni red letenja na liniji između Seula i Zagreba. Jedno je sigurno, avioprijevoznik već tjednima radi na redu letenja na spomenutoj liniji te konstantno uvodi promjene u GDS.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar