NOVOSTI

Lufthansa ukinula liniju za Rijeku

Njemačka Lufthansa, članica Star Alliance zrakoplovnog udruženja, iz prodaje je povukla redovne sezonske letove između Munchena i Rijeke, ranije najavljene za predstojeći ljetni red letenja.

Lufthansa ukinula liniju za Rijeku

Njemačka Lufthansa ukida sezonsku liniju između Rijeke i Munchena! Poznati njemački avioprijevoznik prije nekoliko je dana revidirao svoj ljetni red letenja za ovu godinu te smanjio broj najavljenih rotacija iz Munchena prema nizu europskih destinacija, uključujući i odredišta prema Hrvatskoj. I dok je broj letova prema drugim hrvatskim zračnim lukama smanjen za po jedan tjedni let, što se ne može smatrati velikim rezanjem, upravo isto je napravljeno i na liniji između Rijeke i Munchena koja je, s jednog tjednog leta tako spala na nulu!

Lufthansa je liniju između Rijeke i Munchena uvela u ljeto 2019. godine, te je na njoj prometovala jednom tjedno, subotom. Time je, s Croatia Airlinesom, nudila ukupno četiri tjedna leta prema jednom od svoja dva velika čvorišta u Njemačkoj.

Linija kroz godine nije zabilježila povećanje tjednih rotacija, te je sa skromnim kapacitetom (zrakoplovi tipa CRJ900) te minimalnom tjednom frekvencijom prometovala od svibnja do listopada svake godine.

Avioprijevoznik je odlučio ukinuti taj jedan tjedni let na ovoj liniji, pa će ovog ljeta između Rijeke i Munchena biti dostupna tri tjedna leta, isključivo hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika – Croatia Airlinesa.

Njemačka Lufthansa ovog će ljeta ipak prometovati prema Krku, no na liniji iz Frankfurta, ali i na ovoj je liniji Lufthansa još prošle godine smanjila broj tjednih rotacija s dvije na svega jednu, a isti je broj letova planiran i za ovo ljeto. Ovo je još jedna negativna vijest za riječku zračnu luku i predstojeći ljetni red letenja.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar