NOVOSTI

Transavia uvodi naplatu ručne prtljage!

Transavia je ipak odlučila uvesti dodatnu naknadu za ručnu prtljagu i to s početkom ljetnog reda letenja. Iako se već dulje ta opcija razmatrala i raspravljala unutar aviokompanije, a o čemu smo ranije pisali (LINK), izgleda da je aviokompanija napokon donijela odluku, tako da će se nova pravila za ručnu prtljagu početi primjenjivati od 3. travnja 2024. godine.

Transavia uvodi naplatu ručne prtljage!
Photo: Niels Baars

Kako donose u objavi za medije dostupnoj na službenoj web stranici avioprijevoznika, svi putnici će od 3. travnja 2024. godine trebati platiti dodatnu naknadu ako žele unijeti ručnu prtljagu sa sobom u zrakoplov.

Bitno je napomenuti kako se nova pravila neće primjenjivati na ranije kupljene karte ili na nove karte za letove za koje je planirani datum polaska do 3. travnja. To znači da će za letove s navedenim datumima putnici još uvijek moći besplatno ponijeti komad ručne prtljage.

Prema dosadašnjim pravilima za ručnu prtljagu putnici su imali pravo sa sobom u kabinu ponijeti 1 komad ručne prtljage (55 x 35 x 25 cm) te 1 manji komad osobne prtljage (40 x 30 x 20 x cm), a čija ukupna težina nije prelazila 10 kilograma.

Od 3. travnja 2024. godine, putnici će za 1 komad ručne prtljage, dosadašnjih dimenzija 55 x 35 x 25 cm, trebati platiti najmanje 10 eura. U aviokompaniji također naglašavaju kako i dalje postoji ograničenje od maksimalno 70 predanih komada ručne prtljage koji mogu stati u putnički kabinu zrakoplova dok će sav višak biti pohranjen u teretni prostor zrakoplova.

Pozitivna stvar je što će putnici koji plate ručnu prtljagu sada imati pravo na prioritet pri ukrcaju, budući je u cijenu komada ručne prtljage uključen i Priority Boarding Pass.

Putnici na Transavia letovima i dalje će imati pravo ponijeti besplatno jedan manji komad osobne prtljage, poput laptopa, manjeg ruksaka ili torbice, čije dimenzije maksimalno iznose (40 x 30 x 20 cm) i koji se mora moći pohraniti ispod sjedala ispred putnika.

U slučaju da putnici odaberu najskuplju tarifu karte prilikom kupovine, tada će im automatski biti dodijeljeno i pravo na 1 komad ručne prtljage, a uz to će imati i osigurano mjestu u putničkoj kabini za pohranu prtljage, kao i Priority Boarding Pass.

Navedena pravila za ručnu prtljagu primjenjivat će se naravno i na brojne letove koje Transavia ima prema hrvatskim zračnim lukama tijekom ljetnog reda letenja.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar