NOVOSTI

Aviokompanije ponovno vraćaju u pogon zrakoplove Boeing 737-9 (MAX)

Nakon incidenta gdje su na visini od oko 5 kilometara s putničke kabine odletjela vrata na zrakoplovu aviokompanije Alaska Airlines, Američka savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) je naredila prizemljenje zrakoplova Boeing 737-9 (MAX) specifične konfiguracije dok se ne utvrde bitni detalji slučaja i otklone potencijalni novi problemi. Izgleda kako su nakon provedenih dodatnih provjera sad određene aviokompanije spremne vratiti zrakoplove tipa Boeing 737-9 (MAX) ponovno u promet.

Aviokompanije ponovno vraćaju u pogon zrakoplove Boeing 737-9 (MAX)
Photo: Miguel Ángel Sanz

Aviokompanije među kojima su i Alaska Airlines, Copa Airlines i United Airlines odlučile su nakon provedenih provjera vratiti zrakoplove ponovno u promet i to nakon što je ranije FAA zatražio prizemljenje gotovo 170 zrakoplova tipa Boeing 737-9 (MAX).

Alaska Airlines je svoj prvi ponovni let s pregledanim zrakoplovom i nakon ishođenja odobrenja od strane FAA, odradila pod oznakom AS1146 na liniji Seattle – San Diego.

Iz američke aviokompanije United Airlines, također su dali do znanja kako planiraju vratiti u promet sve svoje zrakoplove tipa Boeing 737-9 (MAX) koji su bili prizemljeni nakon incidenta te pregledani sukladno FAA zahtjevima. United Airlines je zbog navedenog incidenta morao prizemljiti 79 zrakoplova.

Copa Airlines je već odradila svoj prvi let s 1 od prizemljenih zrakoplova tipa Boeing 737-9 (MAX), a s 28. siječnja planira za potrebe izvršenja najavljenog reda letenja koristiti sve svoje zrakoplove tipa Boeing 737- (MAX), konkretno 21 zrakoplov koji je ranije bio prizemljen.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar