ANALIZE

Statistika Pule, Osijeka, Zadra i Brača za veljaču

Još četiri hrvatske zračne luke, nakon Rijeke, Splita i Dubrovnika, objavile su svoju statistiku za veljaču. U Puli, Osijeku, Zadru i na Braču promet je u veljači bio očekivano skroman.

Statistika Pule, Osijeka, Zadra i Brača za veljaču
Photo: Zadar Airport

Četiri spomenute zračne luke, Pula, Osijek, Zadar i Brač, zajedno su u veljači ove godine prihvatile i otpremile manje od 5 tisuća putnika! Brojke su očekivano skromne s obzirom na zimski red letenja, pa nema smisla analizirati brojke koje su vrlo loše.

U sve četiri zračne luke radi se o gotovo istom rezultatu u odnosu na veljaču prošle godine, iako je ove godine drugi mjesec imao jedan dan više s obzirom na to da je godina prijestupna. Brojke na Braču su dvoznamenkaste, Osijek bilježi rast od gotovo 100 putnika u odnosu na prošlogodišnju veljaču (ove godine prihvatili i otpremili 1.123 putnika), dok smo brojke Pule objavili prije nekoliko dana.

Zadarska je zračna luka ove veljače zabilježila 1.304 putnika, doslovno 10 putnika više u odnosu na veljaču prošle godine!

Jedina svjetla točka veljače u pogledu statistike jest zagrebačka zračna luka čije ćemo brojke objaviti sutra, 07. ožujka, u zasebnom članku.

Grafikoni sa statistikom dostupni su u kategoriji zračne luke za svaku zasebno. Krajem ožujka na snagu stupa ljetni red letenja čime će se hrvatske zračne luke napokon probuditi iz višemjesečnog zimskog sna, a pritom zime praktički nije ni bilo!

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar