ANALIZE

U Zagrebu u veljači 245 tisuća putnika!

Kroz Međunarodnu zračnu luku Zagreb ove je veljače prošlo više od 245 tisuća putnika, što je značajno povećanje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U Zagrebu u veljači 245 tisuća putnika!

Zagrebačka zračna luka nastavlja s rastom broja putnika iz mjesec u mjesec. Nakon odličnog siječnja, rezultat u veljači je još bolji, u usporedbi s istim mjesecom prošle godine zabilježen je rast od čak 17.6%.

Kroz glavnu zračnu luku Hrvatske u veljači je prošlo ukupno 245.260 putnika, što je gotovo 37 tisuća putnika više u odnosu na prošlu godinu. Valja spomenuti da je veljača ove godine imala jedan dan više, no i bez nje očito je da bi rast broja putnika i dalje bio visok. S obzirom na to da je više letova bilo otkazano, što zbog vremenskih uvjeta u Europi, što zbog, primjerice, štrajka u Lufthansi, može se zaključiti da bi broj putnika bio i nešto veći da je red letenja avioprijevoznika u veljači bio u potpunosti realiziran.

Chart by Visualizer

U prva dva mjeseca ove godine kroz zagrebačku je zračnu luku prošlo gotovo pola milijuna putnika, a nakon posljednjih najava novih linija te povećanja broja rotacija na postojećim (Air France za Pariz, nove linije Croatia Airlinesa), za očekivati je da će Zagreb po prvi puta u svojoj povijesti bez velikih poteškoća ove godine prijeći brojku od 4 milijuna putnika.

Valja spomenuti kako već s početkom ljetnog reda letenja, dakle od kraja ovog mjeseca, s prometovanjem kreću nove linije Ryanaira, koje će zasigurno pridonijeti rastu broja putnika u Zagrebu, no uz sva druga najavljena povećanja i nove linije, pred Zagrebom je još jedna uspješna godina uz kontinuiran rast broja putnika na mjesečnoj razini.

1 komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar