NOVOSTI

Star Alliance imenovao Thea Panagiotouliasa za novog izvršnog direktora

Star Alliance, prvi i najveći svjetski savez zračnih prijevoznika, sa zadovoljstvom objavljuje da je Theo Panagiotoulias imenovan za novog izvršnog direktora.

Star Alliance imenovao Thea Panagiotouliasa <strong>za novog izvršnog direktora</strong>

  Theo Panagiotoulias ima više od 25 godina međunarodnog iskustva u zrakoplovnoj industriji. U Star Alliance došao je iz Hawaiian Airlinesa, u kojem je od 2014. bio viši potpredsjednik za globalnu prodaju i saveze. Prije toga obnašao je dužnost potpredsjednika i glavnog direktora za područje Azije i Pacifika u tvrtki Sabre Corporation, koje se bavi putničkim tehnologijama, a 15 godina proveo je i u American Airlinesu u kojem je obnašao nekoliko dužnosti u komercijalnom, operativnom i upravljačkom sektoru.

  • U ime odbora Star Alliancea želim čestitati Theu na imenovanju na dužnost  izvršnog direktora Star Alliancea –  izjavio je Scott Kirby, izvršni direktor United Airlinesa i predsjednik Izvršnog odbora Star Alliancea. – Theu je međunarodno poslovno i zrakoplovno iskustvo pružilo uvid u izazove i prilike s kojima se naša industrija danas suočava. Vjerujem da je on prava osoba koja će Star Alliance voditi u budućnost.
  • Star Alliance povezuje svijet – izjavio je Theo Panagiotoulias. – Više od 200 milijuna korisnika leti s 26 zrakoplovnih kompanija članica svake godine, na više od 16.000 letova dnevno. Naš je savez također bio predvodnik revolucije u promicanju nesmetanoga putničkog iskustva. Počašćen sam što sam izabran voditi tim Star Alliancea i što ću izravno raditi s naših 26 članica dok nastavljamo s inovacijama kao vodeći svjetski savez zrakoplovnih prijevoznika.

  Theo Panagiotoulias naslijedit će Charlottu Wieland, koja je od siječnja 2023. premještena iz SAS – Scandinavian Airlinesa kao obnašateljica dužnosti izvršnog direktora Star Alliancea. Imenovanjem Thea Panagiotouliasa Charlotta Wieland vratit će se u SAS, a također će se ponovno pridružiti Star Allianceovu Upravnom odboru kao predstavnica SAS-a. Očekuje se da će imenovanje Thea Panagiotouliasa stupiti na snagu u nadolazećim mjesecima nakon što se završe administrativni postupci i odobrenja.

  • U ime Star Alliancea i njegovih članica želio bih zahvaliti Charlotti na ulozi obnašateljice dužnosti izvršne direktorice Star Alliancea i poželjeti joj ponovnu dobrodošlicu na njezinom mjestu u Upravnom odboru Alliancea – rekao je Scott Kirby.

  Skytrax je 2022. godine proglasio Star Alliance najboljim svjetskim zrakoplovnim savezom. Cilj mu je omogućiti besprijekorno, visokokvalitetno putničko iskustvo u svih 26 prijevoznika koje okuplja, uz neometana presjedanja u širokoj globalnoj mreži, a sve to prate nagrade i priznanja za korisnike frequent flyer programa.

  Godine 2022. Star Alliance proslavio je 25. obljetnicu kao najdugovječniji međunarodni zrakoplovni savez. Također je obilježio nekoliko važnih prekretnica, uključujući pokretanje prve kreditne kartice zračnog saveza u svijetu u suradnji HSBC Australia i formiranje modela intermodalnog putovanja, koji proširuje mrežu saveza izvan zračnog putovanja na druge prometne ekosustave, poput željezničkih mreža.

  Dodaj komentar

  Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar