NOVOSTI

Ryanair pokušao naplatiti 90 eura putnicima s dva pekarska proizvoda na letu

Prema pisanju brojnih medija, uključujući i britanski Guardian, Ryanair je navodno pokušao naplatiti ukupno 90 eura putnicima koji su u kabinu zrakoplova htjeli unijeti 2 komada peciva!

Ryanair pokušao naplatiti 90 eura putnicima s dva pekarska proizvoda na letu

Naime, 2 putnika u zračnoj luci Palma de Mallorca htjeli su ponijeti svaki po jedan tradicionalni pekarski proizvod naziva ensaïmada sa sobom na let uz ostalu ručnu prtljagu koju su nosili. Predstavnici aviokompanije su smatrali kako takvo nošenje peciva uz ostalu ručnu prtljagu predstavlja prekoračenje njihovih limita propisanih za broj komada ručne prtljage.

Kako bi izbjegli plaćanje dodatnih 45 eura po komadu ručne prtljage, putnici su se odlučili riješiti lokalnih slastica i ukrcati se bez ranije kupljenih ensaïmada. Navedeno postupanje Ryanaira izazvalo je popriličnu buru na Balearima, uključujući i među predstavnicima lokalnih vlasti.

Prema medijskim napisima, Iago Negueruela, ministar turizma Baleara, rekao je da je zbog ovakvog postupanja aviokompanije čak sazvan hitan sastanak s predstavnicima aviokompanije “kako bi se obranili lokalni proizvodi i izbjegla bilo kakva diskriminacija“.

Pep Magraner, predsjednik udruge lokalnih proizvođača Balearskog otočja, dodatno je istaknuo da putnici mogu ukrcati ensaïmade kupljene u duty free shopu u zračnoj luci, ali ne i one kupljene van zračne luke te je dodao kako se time diskriminiraju domaći proizvođači.

Koliko se može vidjeti izgleda da ovo nije prva situacija koja je dovela do propitivanja politika prtljage pojedinih niskotarifnih prijevoznika na Balearima već je i ranije bilo spornih situacija u vezi s pravilima za ručnu prtljagu drugih niskotarifnih prijevoznika poput EasyJeta, Eurowingsa i Volotee.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar