ANALIZE

Split otvara ljetni red letenja s 9 avioprijevoznika i 10 europskih gradova

Posljednja je nedjelja zimskog reda letenja, sljedeća nedjelja (26.03.), označit će početak ljetnog reda letenja te, već tradicionalno, povratak sezonskih linija u jadranske zračne luke. Naš najprometniji aerodrom na obali, Split, prvog dana ljetnog reda letenja ima najavljeno više linija nego što je to slučaj za danas.

Split otvara ljetni red letenja s 9 avioprijevoznika i 10 europskih gradova

Split danas, posljednje zimske nedjelje, ima tek 9 slijetanja i 9 polijetanja, pri čemu su po 3 slijetanja i polijetanja na redovnoj domaćoj liniji iz Zagreba. Promet će se u Splitu probuditi s 26.03., iako valja istaknuti da je kroz cijeli zimski red letenja KLM po prvi put redovno povezivao Split s Amsterdamom, a Croatia Airlines je, uz redovne međunarodne linije, iz Splita do sredine siječnja letjela i prema Zurichu. Najviše je podbacio Eurowings koji je u jednom periodu zime prekinuo promet prema Splitu, dok je prije izbijanja globalne pandemije Eurowings održavao promet i u veljači.

Već 26.03., prvog dana ljetnog reda letenja te prvog dana Schengena u hrvatskim zračnim lukama, u Split se vraća EasyJet iz Basela i Londona (Gatwick). Croatia Airlines će nastaviti s redovnim letovima Frankfurtu, Munchenu, Rimu i Zagrebu, no od spomenutog datuma uvodi i liniju prema Parizu.

Split otvara ljetni red letenja s 9 avioprijevoznika i 10 europskih gradova
Linije iz Splita 26.03.2023.

Lufthansa grupa nakon zimskog sna dolazi u Split. Austrian kreće s linijom za Beč, a Lufthansa uvodi Frankfurt. KLM koji već prometuje svakodnevno za Split od prvog dana ljetnog reda letenja šalje zrakoplove većeg kapaciteta, umjesto E295 koji je prometovao cijele zime, na Resniku će od nedjelje sve češće biti i zrakoplovi tipa Boeing 737-700 i 737-800.

Prema Parizu će od nedjelje letjeti i Vueling i Transavia, dok će Ryanair krenuti s dvije linije, prema Dublinu i Rimu. Eurowings za prvi dan ima najavu leta prema odnosno iz Stuttgarta.

Broj avioprijevoznika, letova i destinacija doslovno će se povećavati iz dana u dan, svima je već jasno da je pred Zračnom lukom Split još jedna velika sezona. Tko zna, možda padne i rekord iz 2019. godine?

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar