ANALIZE

Objavljena statistika Zagreba, Dubrovnika, Osijeka, Pule i Zadra za veljaču

Nakon Splita, još 5 hrvatskih zračnih luka objavilo je svoju mjesečnu statistiku za veljaču ove godine. Preostaje još pričekati brojke iz dvije hrvatske luke – Rijeke i Brača.

Objavljena statistika Zagreba, Dubrovnika, Osijeka, Pule i Zadra za veljaču
Photo: Zadar Airport

Zračna luka Pula je u veljači ove godine imala nešto manje od 1.600 putnika, što je značajno više i u odnosu na veljaču 2019. godine. Radi se o vrlo skromnim brojkama, no ništa drugačije u zimskim mjesecima nije ni u drugim hrvatskim zračnim lukama.

Primjerice, zadarska je zračna luka u veljači imala svega 1.294 putnika, a već krajem ovog mjeseca očekuju se i prvi putnici na sezonskim linijama.

Tek 1.039 putnika imala je u veljači Zračna luka Osijek, čak 600 više nego istog mjeseca prošle godine. Osijek će ozbiljnije brojke bilježiti u ljetnim mjesecima, osobito nakon najave o redovnoj liniji Ryanaira prema Londonu.

Na krajnjem jugu, u Zračnoj luci Dubrovnik, u veljači tek 17.450 putnika, značajno manje u odnosu na zimske mjesece prije izbijanja globalne pandemije. S obzirom na to da ove zime u prometu nije bilo više međunarodnih linija kao što je to bio slučaj još 2019. godine, rezultat nije ni mogao biti značajno bolji od ostvarenog.

Značajan rast bilježi Međunarodna zračna luka Zagreb, prije svega zahvaljujući Ryanairu. U veljači je kroz ovu zračnu luku prošlo 208 tisuća putnika, što je rast čak i u odnosu na veljaču 2019. godine, te 60 tisuća putnika više u odnosu na veljaču prošle godine. Pitanje je kako će se brojke putnika kretati u ostatku godinu u Zagrebu, s obzirom na brojne redukcije i otkazivanja linija.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar