ANALIZE

Split u veljači preko 30 tisuća putnika

Zračna luka Split nastavlja s pozitivnim trendom, u veljači ove godine kroz zračnu je luku prošlo preko 30 tisuća putnika.

<strong>Split u veljači preko 30 tisuća putnika</strong>

Zračna luka Split prošlog je mjeseca prihvatila i otpremila ukupno 30.304 putnika, odnosno 10.600 putnika više nego istog mjeseca 2022. godine.

Zanimljivo, i u siječnju je Split imao preko 30 tisuća putnika, 8 tisuća više nego prošlogodišnjeg siječnja, dok je u veljači rast veći u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, preko 10 tisuća putnika više.

Ove veljače Split je ostvario gotovo identičan rezultat u pogledu brojka putnika kao i 2018. godine te tek 4 tisuće putnika manje u odnosu na veljaču 2019. godine. Naravno, glavnina prometa u Splitu pripada Croatia Airlinesu, no i KLM-u koji od nedavno između Amsterdama i Splita prometuje svakodnevno.

Za očekivati je i rast broja putnika u sljedećim mjesecima, osobito sa stupanjem na snagu ljetnog reda letenja kada prema ovoj hrvatskoj zračnoj luci kreće prometovati niz stranih avioprijevoznika s velikim brojem međunarodnih linija.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar