NOVOSTI

Sadnja drveća u zagrebačkoj zračnoj luci povodom svjetskog dana šuma

Slijedeći  svoje opredjeljenje za održivi razvoj, koji podrazumijeva aktivnosti s ciljem smanjenja emisije uglljika, Međunarodna zračna luka Zagreb nastavlja sa dobrom praksom takvih aktivnosti, poput sadnje drveća u svom okruženju.  Prije nekoliko godina realiziran je projekt sadnje više od 130 stabala u blizini osnovnih škola na području grada Velike Gorice, a početkom 2024. godine Međunarodna zračna luka Zagreb pokrenula je projekt sadnje drveća u prostoru zračne luke.

Sadnja drveća u zagrebačkoj zračnoj luci povodom svjetskog dana šuma
Photo: Zagreb Airport

Ideja projekta je da svaki radnik osobno posadi jedno drvo uz moto – ’Pusti korijenje,  rasti i razvijaj se zajedno sa kompanijom!’’, a za provedbu projekta sadnje drveća angažirana je tvrtka Hrvatske šume d.o.o. koja je ujedno i partner u projektu. U akciju sadnje uključeni su svi radnici Međunarodne zračne luke Zagreb.

Danas, uoči Svjetskog dana šuma, članovi Uprave MZLZ, zajedno sa prestavnicima Hrvatskih šuma posadili su svoje sadnice, kojom prigodom su istaknuli:

„Sadnja stabala na području zračne luke je konkretan primjer naših aktivnosti u području zaštite okoliša i smanjenja emisije ugljika. Ovaj projekt je samo jedan u nizu brojnih projekata održivog razvoja u zračnoj luci. Zahvaljujemo Hrvatskim šumama na suradnji  i svim našim radnicima koji su rado sudjelovali u projektu i dali svoj izravan doprinos ovoj ekološkoj akciji.“ – izjavio je Ivan Damjanović, izvršni direktor MZLZ.

Hrvatske šume d.o.o. izradile su elaborat za sadnju stabala i predstavnici kompanije sudjelovali su u svim fazama provedbe projekta, a Damir Miškulin, voditelj uprave šuma, podružnica Zagreb prigodom današnjeg susreta je istaknuo: „Rado smo se odazvali ovoj inicijativi i prema projektu zajedno s radnicima MZLZ posadili 240 stabala. Hrvatske šume njeguju pošumljavanje, tzv.potrajno, održivo gospodarenje već 259 godina, što je rijedak primjer načina gospodarenja šumskim fondom u europskim okvirima, na kojega smo doista ponosni. Podržavamo svaku ovakvu inicijativu i zahvaljujemo Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb na lijepoj suradnji“.

Ovim projektom započela je obnova park šumice ispred starog putničkog terminala, jedne od zelenih oaza u prostoru zagrebačke zračne luke.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar