NOVOSTI

Croatia Airlines i ove godine proširuje međunarodnu mrežu letova iz Splita

Croatia Airlines i u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, treću godinu zaredom, proširuje mrežu redovitih međunarodnih letova iz Splita u europska odredišta.

Croatia Airlines i ove godine proširuje međunarodnu mrežu letova iz Splita
Photo: Croatia Airlines

Novost su i izravni letovi Split – Istanbul, triput na tjedan – utorkom, četvrtkom i subotom, u razdoblju od 7. svibnja do sredine listopada 2024., čime Croatia Airlines omogućuje još kvalitetniju zračnu povezanost Splita s međunarodnim odredištima. Putnicima na ovoj liniji dostupne su povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 179 eura.

Osim toga, ponovno su planirani i sezonski letovi Split – Oslo i Split – Skoplje koji su uvedeni lani, kao i sezonski letovi u Amsterdam, Bukurešt, Dublin, Milano i Stockholm koji su uvedeni 2022. godine, tako da će zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ove sezone povezivati Zračnu luku Split s 21 međunarodnim odredištem, odnosno 22 zračne luke (Amsterdam, Atena, Beč, Berlin, Bukurešt, Dublin, Düsseldorf, Frankfurt, Istanbul, Kopenhagen, London Gatwick i London Heathrow, Lyon, Milan, München, Oslo, Pariz, Prag, Rim, Skoplje, Stockholm i Zürich).

  • Drago nam je što putnicima iz Splitsko-dalmatinske županije, nakon zimskog razdoblja u kojem smo Split izravno povezivali sa šest međunarodnih odredišta (Frankfurt, München, Rim, Zürich, London, Kopenhagen), i ove turističke sezone možemo ponuditi još kvalitetniji izbor međunarodnih putovanja. Širenje mreže letova jedan je od strateških ciljeva Croatia Airlinesa i prilagođeno je aktualnoj tržišnoj potražnji te oporavku zračnog prometa na globalnoj razini. Vjerujem da će naša nova linija za Istanbul, kao i cjelokupna mreža letova iz Splita u europska odredišta, pridonijeti dolasku još većeg broja turista u ovaj dio Hrvatske, čime kao nacionalni avioprijevoznik nastavljamo pružati snažnu podršku razvoju hrvatske prometne infrastrukture i turističkih potencijala naše države – rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.  
  • Zračna luka Split d.o.o. na godišnjoj razini surađuje s pedesetak avioprijevoznika. Među njima je i nacionalni  avioprijevoznik Croatia Airlines koji je strateški gledano naš najznačajniji poslovni partner jer nudi najširu mrežu izravnih linija, najveći broj letova te osigurava ono što je posebno važno cjelogodišnju povezanost naše regije sa svijetom. Zrakoplovi Croatia Airlinesa će tijekom ove ljetne sezone povezivati Zračnu luku Split d.o.o. s 21 međunarodnim odredištem, odnosno 22 zračne luke, što će značajno doprinjeti daljnjem rastu i razvoju turizma na srednjedalmatinskom području – rekao je Pero Bilas, zamjenik direktora Zračne luke Split.
  • Izuzetno mi je drago najaviti još jedan početak sezone s novim i pojačanim aviolinijama koje će povezivati našu županiju s ključnim destinacijama i emitivnim tržištima. Dobra avio-povezanost jedan je od temeljnih preduvjeta za ravnomjerni razvoj turizma, naročito u predsezonskom i posezonskom razdoblju. Gosti koji imaju izravne letove lakše se odlučuju na putovanje u određenu destinaciju, a ovo im omogućuje da ljepote naše županije istraže i izvan vrhunca turističke sezone. Doprinos u pozicioniranju Splitsko – dalmatinske županije kao sigurne i atraktivne destinacije svakako ima i kvalitetna i uspješna suradnja s našim strateškim partnerima, Croatia Airlinesom i Zračnom lukom Split – izjavila je Ivana Vladović, direktorica TZ Splitsko-dalmatinske županije.
  • Letovi su ne samo poveznica između Splita i ostatka svijeta, već i ključni čimbenik u razvoju turističke ponude našeg grada i regije. Oni su vitalna karika u razvoju turizma, potičući dolazak posjetitelja iz svih krajeva svijeta te promičući naše bogato kulturno naslijeđe i prirodne ljepote. Kroz ove letove, Split postaje globalno pristupačnija destinacija, potičući kulturnu razmjenu i međunarodnu suradnju. Izuzetno smo ponosni na suradnju s domaćim avioprijevoznikom Croatia Airlines i Zračnom lukom Split te ostalim partnerima, koja je ključna za održavanje konkurentnosti i održivosti hrvatske turističke industrije te za daljnji prosperitet i rast našeg grada i okolice – rekla je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

Na konferenciji za medije govorilo se i o nastavku suradnje Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice grada Splita, Hrvatske turističke zajednice i Croatia Airlinesa u promociji dalmatinske gastronomije na letovima nacionalnog avioprijevoznika, koje je planirano od 1. travnja do kraja srpnja o.g. pod specifičnim nazivom za obrok u ovom dijelu Hrvatske, a to je dalmatinska marenda. U navedenom razdoblju putnici na letovima Croatia Airlinesa imat će prigodu osjetiti okuse Dalmacije preko posebno osmišljenih obroka, čime se nastavlja promocija gastronomskog bogatstva Hrvatske.

Tijekom ovogodišnje turističke sezone Croatia Airlines planira povezivati Hrvatsku s ukupno 28  međunarodnih odredišta, odnosno 29 europskih zračnih luka, a zrakoplovi tvrtke pritom će letjeti na 50 međunarodnih linija. Ukupno je planirano više od 17.200 letova, a u ponudi će biti gotovo 2 milijuna sjedala. Letovi na pojedinim sezonskim linijama počet će već potkraj ožujka, odnosno ranije nego lani, i obavljat će se sve do listopada 2024., što je važan doprinos produljenju turističke sezone u Hrvatskoj.

Vrijedi istaknuti da Croatia Airlines sredinom ove godine, u kojoj se navršava 35. obljetnica osnutka, očekuje isporuku prvoga novog zrakoplova A220, čime počinje obnova cjelokupne flote novim i tehnološki naprednijim zrakoplovima u tržišnom segmentu od 100 do 150 sjedala. U odnosu na prethodne generacije zrakoplova, prema podacima proizvođača, Airbus A220 opremljen je s motorima najnovije generacije koji po sjedalu smanjuju buku za 50% i imaju 25% nižu potrošnju goriva i emisije CO2 te 40% nižu emisiju dušikovih oksida (NOx). Putnici mogu očekivati višu udobnost putovanja. Osim letenja u novim i tišim zrakoplovima, na raspolaganju će im biti i druge pogodnosti tijekom leta, kao što su pristup internetu, priključci za punjenje mobitela (USB A i USB C) u svakom sjedalu i komfornija putnička kabina.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar