NOVOSTI

Ryanair pokrenuo liniju London – Osijek, zrakoplov iz Osijeka kasnio 5 sati

Irski niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, danas je nakon višegodišnje pauze ponovno sletio u Zračnu luku Osijek. Kako smo ekskluzivno ranije najavili uvođenje linije između Londona i Zagreba, sve detalje o istoj smo već ranije više puta objavili. Zrakoplov je sletio u Osijek gdje se i pokvario, pa je odlazak iz Osijeka za London bio u kašnjenju praktički 5 sati!

Ryanair pokrenuo liniju London – Osijek, zrakoplov iz Osijeka kasnio 5 sati
Photo: Josip Andracic

Irski Ryanair danas je uveo liniju između Londona i Osijeka što smo ranije već i najavili. Svi hrvatski mediji prenijeli su priopćenje HINA-e koje je praktički krivo. Naime, zrakoplov Ryanaira poletio je iz Zračne luke Osijek u 21:30 sati, praktički 5 sati kasnije od planiranog!

Naime, po dolasku zrakoplova u Osijek primjećen je kvar zbog kojeg je odgođen povratak iz Osijeka za London, a manji business jet istog avioprijevoznika sletio je iz Venecije s mehaničarima i potrebnim djelovima kako bi se zrakoplov osposobio te kako bi mogao obaviti povratni prvi let iz Osijeka za London.

Kvar zrakoplova sama po sebi i nije vijest i praktički je svakodnevnica u zračnom prometu, no čuđenje izazivaju mediji koji tu vijest nisu spomenuli.

Kako se radi o tehničkom kvaru zrakoplova, svi putnici iz Osijeka za London koji su trebali poletjeti još u 16:30 sati, imaju pravo na kompenzaciju od 250 eura, a kako bi ostvarili svoje pravo moraju se javiti samom avioprijevozniku.

Ryanair je letove prema Osijeku pokrenuo nakon višegodišnje pauze, zahvaljujući financijskim sredstvima koje su izdvojili i županija i grad, valja spomenuti da bez te financijske potpore Ryanair ne bi imao interesa letjeti prema Osijeku. Prvi let iz Londona za Osijek je praktički bio rasprodan, što i ne čudi s obzirom na to da su se cijene karata kretale između 20 i 60 eura.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar