NOVOSTI

Ryanair najavio mogućnost poskupljenja aviokarata za 10%!

Izvršni direktor irskog niskotarifnog avioprijevoznika Ryanair, Michael O’Leary, najavio mogućnost poskupljenja svih aviokarata u ljetnom redu letenja za čak 10%!

Izgleda kako bi čekanje isporuke novih Boeing zrakoplova prema irskom niskotarifnom avioprijevozniku moglo rezultirati i sveopćim povećanjem cijena aviokarata, budući da je predmetne zrakoplove Ryanair predviđao u svojim rotacijama tijekom ljetnog reda letenja 2024.

Prema izjavi izvršnog direktora irskog niskotarifnog avioprijevoznika čak 57 zrakoplova tip Boeing B737 Max 8200 je trebalo biti dostavljeno do 3. mjeseca 2024. godine, ali izgleda kako se predmetno neće ostvariti.

Naime, Michael O’Leary smatra kako bi svega 40 do 45 naručenih zrakoplova trebalo biti isporučeno na vrijeme kako bi se isti mogli uključiti u svakodnevne ljetne rotacije irskog niskotarifnog avioprijevoznika.

Boeing se izgleda još uvijek nije u potpunosti oporavio od incidenta koji se dogodio u siječnju kada su vrata s jednog zrakoplova koji pripada Alaska Airline aviokompaniji odletjela dok se zrakoplov nalazio u zraku. Od tada se Boeing nalazi pod budnim okom regulatora, naročito američkog regulatora Federal Aviation Administration (FAA), a što je rezultiralo i usporavanjem procesa proizvodnje novih zrakoplova.

Michael O’Leary je rekao da bi troškovi ušteđeni na gorivu značili da Ryanairov porast cijena karata ovaj put neće biti toliko značajan kao porast od 17% zabilježen u 2023. godini.

Inače, nije se zbog novonastale situacije s isporukom zrakoplova samo irski niskotarifni avioprijevoznik našao u problemima s određivanjem cijena karata, budući da bi i drugi avioprijevoznici, poput konkurenta Wizz Air, također mogli podići cijene za ljetnu sezonu 2024.

Iako je prema inicijalnim najavama Ryanair trebao doseći brojku od 205 milijuna prevezenih putnika u 12 mjeseci u odnosu na prethodno razdoblje kad je prevezeno gotovo 183.5 milijuna putnika, izgleda kako su sad prognoze konzervativnije te Ryanair planira prevesti do 200 milijuna putnika.

U svakom slučaju i unatoč čekanju isporuke novih zrakoplova te potencijalnom povećanju cijena putničkih karata, irski niskotarifni avioprijevoznik planira svakako zabilježiti bolju sezonu, nego je to bio slučaj prethodne godine.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar