NOVOSTI

CityJet za Lufthansu ovog ljeta prema Zagrebu

Irska aviokompanija CityJet, specijalizirana za ACMI i charter letove, ovog će ljeta letjeti na više europskih linija za njemačku Lufthansu, uključujući i Zagreb kao jedino odredište u Hrvatskoj.

CityJet za Lufthansu ovog ljeta prema Zagrebu

Zbog problema s postojećom flotom, Lufthansa će ovog ljeta u najam uzeti 5 zrakoplova irskog prijevoznika CityJet, koji će za njemačkog nacionalnog prijevoznika letjeti na više europskih linija. Radi se o zrakoplova tipa CRJ1000 koji u floti ovog irskog prijevoznika imaju kapacitet od 100 putnika. Kompanija u svojoj floti ima i više od 20 zrakoplova tipa CRJ900, no oni neće ovog ljeta letjeti za Lufthansu.

Uz Zagreb, CityJet će ovog ljeta za Lufthansu letjeti i prema obližnjoj Ljubljani, ali i drugim odredištima u Europi, poput Ženeve, Newcastlea, Stuttgarta, Basela i Gdanjska. Zbog promjene tipa zrakoplova s planirane A320 obitelji na CRJ1000, posljedično dolazi i do smanjenja kapaciteta Lufthanse na liniji između Zagreba i Frankfurta.

Valja također spomenuti kako će Lufthansini zrakoplovi prometovati jedino na liniji između Zagreba i Munchena (određene će letove na ovoj liniji obavljati zrakoplovi Air Dolomita), dok će Austrian Airlines, tvrtka iz iste grupacije, na liniji između Zagreba i Beča koristiti, uz svoje, i zrakoplove tipa ATR72, švedskog prijevoznika BRA – Braathens Regional Airlines.

Promjene se događaju i na drugim linijama Lufthanse prema hrvatskim zračnim lukama koje su sve sezonskog karaktera, prema Puli se očekuje prometovanje zrakoplova Air Dolomita, a primjerice, u Splitu, liniju za Frankfurt preuzima Discover.

4 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar

  • Je li vam poznato: Mogu li se dobiti „Points“ „Qualifying Points“ u Miles & More programu. Ako je kata kupljena na web stranici Lufthanse a prijevoznik je CityJet ili SunExpress?

  • Hvala na odgovoru. Moje pitanje je bilo, zato jer sam ove godine kupio na web stranici Croatia Airlines (Star Alliance) kartu OU5251 iz Zagreba za Osijek i nazad za Zagreb OU5250. Te dobio od (CA) FlyOnLine elektroničku kartu a Miles & More „Points“ i „Qualifying Points“ nisam dobio.

    • ako ste kupili OU kartu na Trade Airovom letu svakako ste trebali dobiti milje, mozete ih zatrazti retroaktivno jos uvijek?