NOVOSTI

Ryanair najavio ljetni red letenja iz Zagreba, jedna nova linija i milijuni investicija kojih zapravo nema

Irski niskotarifni prijevoznik danas je izdao priopćenje u najvećem ljetnom redu letenja do sada iz svoje zagrebačke baze. Istina je takva da je Ryanair ukinuo liniju za Dortmund te pokreće jednu novu, za grčki Kos….

Ryanair najavio ljetni red letenja iz Zagreba, jedna nova linija i milijuni investicija kojih zapravo nema

Irski niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, danas je u priopćenju za medije pompozno najavio ljetni red letenja iz svoje zagrebačke baze. U odnosu na prošlu godinu, broj linija je jednak (27), s time da je ukinuta linija za Dortmund te će ovog ljeta biti uvedena linija za grčki Kos. U pogledu destinacija, broj je jednak kao i prošle godine. Razlika je ipak u broju rotacija koje su nešto veće u odnosu na prošlu godinu (20%), s obzirom na to da je prošlog ljeta Ryanair značajno rezao ranije najavljeni red letenja iz Zagreba pravdajući taj potez problemima u avioindustriji u Europi zbog nedostatka radne snage.

Ono što Ryanair voli također objavljivali, jest činjenica da će u Zagrebu ovog ljeta imati bazirana 3 zrakoplova Laude tipa A320, te navodeći pritom kako se radi o investiciji od 300 milijuna američkih dolara. Budimo realni, to što je zrakoplov baziran u Zagrebu zaista ne predstavlja nekakvu investiciju, a kamo li tek ulog od spomenutih 300 milijuna dolara.

Ryanair planira ovog ljeta prevesti oko 1.2 milijuna putnika iz odnosno prema Zagrebu, što je zaista impresivna brojka, a u također se navodi kako je u razdoblju od početka siječnja do kraja travnja ove godine ovaj prijevoznik na linijama prema odnosno iz glavnog grada Hrvatske prevezao ukupno 330.580 putnika. Na razini cijele godine, kompanija očekuje kako će njen udio u broju svih putnika u zagrebačkoj zračnoj luci iznositi visokih 33%.

Sa svojom bazom u Zagrebu, Ryanair također tvrdi da indirektno potiče 900 radnih mjesta, te još 90 direktno. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako se došlo do konkretnih brojki, no neupitno je kako PR spomenutog prijevoznika iznosi brojke i činjenice koje nisu točne. Sam broj destinacija, tjednih operacija i broj ponuđenih sjedala je već informacija sama po sebi, iznošenje podataka koji nisu točni je zaista nepotrebno.

4 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar

  • A poziv svim kriminalcima da uđu u Schengen preko “meke” granice na liniji Zagreb-Mostar, odaslan preko CA?
    “Javite se Miji, šefu pogranične i ostavite kuvertu na stolu”
    Smijurija.

  • To je odgovor Ryanaira na „pismo namjere o otvaranju novih linija“, ništa manje pompozno najavljivano od strane zračne luke „prvi predsjednik Hrvatske i FK Partizan dr. Franjo Tudjman“.