NOVOSTI

8 letova britanskog TUI-a četvrtkom za Dubrovnik

Britanska podružnica TUI-a, poznatog touroperatora, već godinama četvrtkom ima velik broj letova prema Zračnoj luci Dubrovnik iz niza britanskih gradova, prije svega zbog činjenice da se četvrtkom u dubrovačkoj luci obavlja smjena gostiju na jednom od kruzera iz same grupacije.

8 letova britanskog TUI-a četvrtkom za Dubrovnik

Četvrtak je TUI dan u Dubrovniku! Kao i prethodnih godina, i u ovogodišnjem ljetnom redu letenja britanski TUI ima i do 8 redovnih letova prema Zračnoj luci Dubrovnik iz niza britanskih gradova, sve zbog smjene gostiju na jednom od kruzera ovog poznatog touroperatora.

Radi se o redovnim linijama iz Londona, Birminghama, Newcastlea, Manchestera, Glasgowa, Cardiffa, East Midlandsa i Bristola, a zrakoplovi u dubrovačku zračnu luku slijeću četvrtkom u prijepodnevnim satima, u razdoblju između 9:30 i 11:30 sati, što je i logično s obzirom na to da gotovo svi putnici s ovih letova odlaze na kruzer koji zatim u popodnevnim satima isplovljava iz dubrovačke luke.

8 letova britanskog TUI-a četvrtkom za Dubrovnik
Linije britanskog TUI-a četvrtkom za DBV

Ovo je organizacijski poprilično zahtjevno i za samu zračnu luku, ne toliko zbog putnika u dolasku koliko zbog velikog broja putnika koji se s istim letovima vraćaju u Veliku Britaniju. Treba spomenuti kako na dvije linije, iz Londona i Manchestera, u Dubrovnik dolaze širokotrupni zrakoplovi tipa B787-8 koji u floti TUI-a imaju kapacitet od čak 300 putnika.

Na svih 8 linija u oba smjera četvrtkom je dostupno preko 3.500 sjedala, a s obzirom na to da su turistički paketi ovog touroperatora često rasprodani, zrakoplovi na ovim linijama su odlično popunjeni. Za usporedbu, 3.500 putnika praktički je dnevni promet zagrebačke zračne luke u zimskim mjesecima, a sada tu količinu putnika Dubrovnik prihvati i otpremi svakog četvrtka u prijepodnevnim satima!

TUI će nastaviti s operacijama prema Dubrovniku četvrtkom do kraja ljetnog reda letenja, određene linije u prometu su i drugim danima u tjednu, no četvrtak je definitivno najznačajniji dan. Britanski TUI ima manji broj linija i prema Puli i Splitu, na kojima dovozi svoje goste iz Velike Britanije u hotele u Dalmaciji i Istri, no Dubrovnik je svakako broj jedan odredište britanske podružnice ovog touroperatora.

1 komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar