NOVOSTI

Rijeka još uvijek spava zimski san

Iako je ljetni red letenja stupio na snagu zadnjeg dana ožujka, u riječkoj zračnoj luci gotovo da i nema promjena u odnosu na redovni promet prošle zime. Broj redovnih linija je minimalan.

Rijeka još uvijek spava zimski san

Riječka zračna luka još uvijek spava zimski san. Unatoč činjenici da je s krajem ožujka na snagu stupio ljetni red letenja, na Krku se to, po broju zrakoplova, ne bi moglo zaključiti.

Iako je prethodnih godina određeni broj prijevoznika krenuo s prometovanjem prema Rijeci već na samom početku ljetnog reda letenja, to se ove godine nije dogodilo.

Iako je Croatia Airlines ove zime povezivala Munchen i Rijeku, od početka ljetnog reda letenja linija je u prekidu, a prvi je let najavljen početkom svibnja. Ryanair je, baš kao i prošle godine, pomakao početak prometovanja na redovnim linijama prema Rijeci (četiri linije kreću s prometovanjem tek od lipnja), a dugogodišnji partner zračne luke, njemački Eurowings, također još nije obnovio promet prema Rijeci.

Povratnik u Rijeku, EasyJet, linije prema Berlinu i Baselu planira tek od lipnja, dok će se niskotarifna Transavia vratiti na Krk ovog četvrtka, 18.04., s redovnom linijom prema Eindhovenu koja je u prometu do kraja travnja biti dva puta tjedno.

Riječka će zračna luka tako od sredine do kraja ovog mjeseca imati tek dva redovna prijevoznika, domaći Trade Air koji prometuje na PSO linijama prema Osijeku, Zadru, Splitu i Dubrovniku, te redovnu liniju Transavije za Eindhoven.

Prošlogodišnja brojka iz travnja (3.251 putnika) ovog će travnja zasigurno ostati nedostižna, a s obzirom na kasniji početak prometovanja više linija te ukidanje određenih, teško je za očekivati da će Rijeka na godišnjoj razini ponoviti prošlogodišnji rezultat od 154 tisuće putnika.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar