NOVOSTI

Rijeka iskoristila stajanku za parking zrakoplova

Zračna luka Rijeka trenutno (27.11.) na svojoj stajanci ima 5 parkiranih komercijalnih zrakoplova tipa A320 i B738. S obzirom na sezonalnost u Europi, u zimskim mjesecima aviokompanije određeni broj zrakoplova drže parkirane i čekaju početak nove sezone. Rijeka je to ove zime iskoristila pa se na njenoj stajanci trenutno nalazi 5 parkiranih zrakoplova.

Rijeka iskoristila stajanku za parking zrakoplova
Photo: Rijeka Airport

Četiri zrakoplova tipa A320 Avion Expressa odnosno Sun Expressa parkirana su već nekoliko dana u riječkoj zračnoj luci, a svoja dva Boeinga tipa B737-800 na Krku je parkirao i hrvatski avioprijevoznik ETF. S obzirom na prirodu poslovanja hrvatske ACMI-charter aviokompanije, ETF-ovi zrakoplovi po potrebi odlaze odraditi ugovoreni let, a B737-800 reg. oznake 9A-KOR se upravo danas vratio ponovno u riječku zračnu luku.

S obzirom na to da Rijeka ove zime ima tek dva domaća tjedna leta Trade Aira za Osijek odnosno Split i Dubrovnik, te letove Croatia Airlinesa za Munchen, uprava je iskoristila zimsku pauzu i odlučila iskoristiti praznu stajanku za parking zrakoplova drugih aviokompanija, što nam je i potvrđeno iz same zračne luke.

Zračna luka Rijeka parking zrakoplova naplaćuje za svaki započeti kalendarski dan, po toni MTOW 8,00 eura. S obzirom na to da jedan A320ceo ima okvirno 78 tona, samo s parkiranjem jednog A320 riječka zračna luka može uprihoditi 624 eura dnevno, pa je očekivana zarada u zimskim mjesecima, kada nema redovnog prometa, upravo od segmenta parkinga zrakoplova, svakako značajna i dobrodošla.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar