ANALIZE

Rijeka i u svibnju zabilježila pad broja putnika!

Riječka zračna luka objavila je svoju mjesečnu statistiku za svibanj. Kroz nju je prošlog mjeseca prošlo manje od 10 tisuća putnika, što je pad u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Rijeka i u svibnju zabilježila pad broja putnika!

Zračna luka Rijeka u svibnju je prihvatila i otpremila ukupno 9.874 putnika, 576 putnika manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, te 3.200 putnika manje u odnosu na svibanj 2022. godine.

Pad broja putnika je očekivan s obzirom na to da su brojni prijevoznici odustali od prometovanja prema Rijeci ove godine, dok je veći broj prijevoznika započeo s prometovanjem prema ovoj zračnoj luci kasnije nego ranijih godina.

Rijeka se tek krajem svibnja probudila iz zimskog sna, s obzirom na to da se obnovio veći broj sezonskih linija, no promatramo li druge zračne luke u susjedstvu, promet je gotovo pa zanemariv u odnosu na, primjerice, Pulu, koja također ima razmjerno slab promet, dok je usporedba s drugim hrvatskim zračnim lukama, poput Zadra, Splita ili Dubrovnika, gotovo pa nemoguća s obzirom da spomenute zračne luke bilježe značajno veće brojke putnika (u stotinama tisuća).

Chart by Visualizer

Rijeka je u prvih 5 mjeseci ove godine prihvatila i otpremila svega 13.066 putnika, što je 1.779 putnika manje u odnosu na isto razdoblje 2023. godine, te čak 7.600 putnika manje u odnosu na razdoblje od siječnja do kraja svibnja 2022. godine!

Jedno je sigurno, s obzirom na najave za ovu ljetnu sezonu, Rijeka je ostati daleko od rekordnih brojki koje su, čak i za lokalne pojmove, bile niske.

1 komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar

  • No i ne čudi, pa direktor sam ne zna što bi htio… -i što radi. Sjetimo se fijaska s naplatom parkinga za buseve, skandalozno! Jedino dobro što su učinili ove godine je parkiranje zrakoplova ACMI kompanije na njihovoj stajanci tijekom zime, što ima smisla, jako dobra ideja za ubiranje novca, no ne i dugoročna.