ANALIZE

Split, Dubrovnik i Zadar u lipnju preko 1.2 milijuna putnika!

Tri hrvatske zračne luke, Split, Dubrovnik i Zadar, u lipnju ove godine prihvatile su i otpremile više od 1.2 milijuna putnika. Radi se o značajnom porastu broja putnika u svakoj od spomenutih zračnih luka u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Split, Dubrovnik i Zadar u lipnju preko 1.2 milijuna putnika!
Photo: Croatian Aviation

Pet hrvatskih zračnih luka, Osijek, Pula, Zadar, Split i Dubrovnik, objavilo je svoju mjesečnu statistiku za lipanj. Izuzev Osijeka u kojem je zabilježen blagi pad, u svim drugim spomenutim zračnim lukama zabilježen je značajan rast broja putnika!

Zračna luka Split u lipnju ove godine prihvatila je i otpremila čak 537.326 putnika, čak 50 tisuća putnika više u odnosu na lipanj prošle godine! Statistički gledano, ovaj je lipanj bio najbolji u povijesti zračne luke, čak prije izbijanja globalne pandemije u lipnju nije bilo toliko putnika u splitskoj zračnoj luci! U prvih 6 mjeseci ove godine splitska je zračna luka prihvatila i otpremila gotovo 1.2 milijuna putnika! Putnički terminal je pun, kao i parkirne pozicije za zrakoplove, nema sumnje u još jednu rekordnu godinu za ovu zračnu luku.

Chart by Visualizer

Dubrovačka zračna luka također bilježi porast broja putnika. Kroz nju je u lipnju prošlo 431.771 putnika, čak 87 tisuća putnika više u odnosu na prošlogodišnji lipanj. I u ovoj je zračnoj luci ovogodišnji lipanj bio najbolji u povijesti, a već sada kroz dubrovačku je zračnu luku prošlo preko milijun putnika!

Chart by Visualizer

Velik rast i u Zadru! Kroz ovu je zračnu luku prošlog mjeseca prošlo 273.099 putnika, čak 62 tisuće putnika više u odnosu na prošlogodišnji lipanj. U prvih 6 mjeseci u Zadru je zabilježeno 574.403 putnika, što je blizu polovici cijelog prošlogodišnjeg prometa ove zračne luke. Baš kao što smo spomenuli kod Splita i Dubrovnika, i pred Zadrom je rekordna sezona odnosno godina!

Chart by Visualizer

Uz tri spomenute zračne luke, valja spomenuti i Pulu. Iako je u njoj promet značajno skromniji u odnosu na dalmatinske zračne luke, i na istarskom je poluotoku zabilježeno 20 tisuća putnika više u odnosu na lipanj 2023.

Chart by Visualizer

Skroman, no ipak pad, zabilježila je Zračna luka Osijek. Radi se tek o 62 putnika manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, no vjerojatno će i ova zračna luka nastaviti s rastom već u srpnju.

Chart by Visualizer

Preostaje nam pričekati brojke Zagreba, Rijeke i Brača, pri čemu će zasigurno lipanj biti odličan i na Braču i u Zagrebu, dok se u Rijeci može očekivati pad broja putnika.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar