NOVOSTI

Rijeka bi ove godine mogla imati manje putnika nego 2022.

Zračna luka Rijeka prepustila je dogovaranje svih promotivnih aktivnosti vezanih uz oglašavanje avioprijevoznika Turističkoj zajednici Kvarnera, no u ovoj se godini očekuje ukidanje određenih linija i smanjenje broja tjednih letova na postojećim.

<strong>Rijeka bi ove godine mogla imati manje putnika nego 2022.</strong>
Photo: Rijeka Airport

Turistička zajednica Kvarnera preuzela je glavnu ulogu komunikacije i pregovaranja s avioprijevoznicima vezano uz udruženo oglašavanje, no iz određenih razloga turistička zajednica nije postigla dogovor sa svim prijevoznicima koji su prošle godine prometovali prema Zračnoj luci Rijeka. Posljedično, određeni su avioprijevoznici smanjili broj tjednih rotacija planiranih u ovoj ljetnoj sezoni, a određene linije, kako sada stvari stoje, neće ni biti u ponudi za ovu godinu.

Osim Ryanaira o kojem smo već ranije pisali, koje je početak prometovanja na svoje tri linije odgodio za nekoliko mjeseci, što je već samo po sebi značajan udarac za samu zračnu luku, ni njemačka Lufthansa neće zadržati isti broj tjednih rotacija prema Kvarneru. Naime, avioprijevoznik je u prošlogodišnjem ljetnom redu letenja povećao broj tjednih rotacija s jednog na dva leta tjedno na svojoj sezonskoj liniji iz Frankfurta, no ovog ljeta ponovno se planira samo jedan tjedni let (kao i jedan tjedni let istog prijevoznika prema Munchenu).

Loša vijest dolazi i iz centrale još jednog poznatog prijevoznika. Poljski nacionalni avioprijevoznik, LOT Polish Airlines, ne planira povratak u Rijeku ovog ljeta, upravo zbog udruženog oglašavanja.

U ljetnom redu letenja 2021. godine ovaj je prijevoznik prema Rijeci imao čak četiri međunarodne linije, i to iz Varšave, Szczecina, Zielone Gore i Olsztyna. Ni jedne od četiri spomenute linije nema u najavi za ovo ljeto, pri čemu je najveći problem gubitak linije prema Varšavi preko koje su putnici mogli putovati prema nizu odredišta u Europi i svijetu.

Osim linije Ryanaira za Milano Bergamo, Rijeka nema novih najava za ovu ljetnu sezonu, baš naprotiv, broj linija je manji u odnosu na prošlu godinu kada je ova zračna luka prihvatila i otpremila 164 tisuće putnika. Kraj je ožujka, ostalo je još malo vremena za eventualne dogovore oko novih linija za predstojeće ljeto, no sve je u rukama Turističke zajednice Kvarnera.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar