NOVOSTI

Air France ovog ljeta neće letjeti dva puta dnevno za Zagreb

Francuski nacionalni avioprijevoznik, Air France, koji ove godine slavi 90 godinu poslovanja, ovog ljeta ipak neće prometovati dva puta dnevno između Pariza i Zagreba.

<strong>Air France ovog ljeta neće letjeti dva puta dnevno za Zagreb</strong>

Air France je otkazao drugi dnevni let između Zagreba i Pariza planiran u razdoblju od početka srpnja do kraja kolovoza ove godine. Podsjećamo, zrakoplovi ovog prijevoznika su prošlog ljeta u istom periodu prometovali između dvije zračne luke, a bili su u prodaji i za ovu ljetnu sezonu.

Kompanija je ipak odlučila otkazati drugi (jutarnji) dnevni let između Pariza i Zagreba u špici ljetne sezone, na kojoj su bili planirani zrakoplovi tipa A319. Na navedenoj je, jutarnjoj rotaciji, u prodaji bilo gotovo 14.500 sjedala, koja su ovog vikenda povučena iz prodaje.

Poznati francuski avioprijevoznik nastavit će prometovati kroz cijeli ljetni red letenja ove godine između Zagreba i Pariza jednom dnevno, u popodnevnom terminu, no na liniji će prometovati zrakoplovi aviokompanije HOP!, koja je u stopostotnom vlasništvu upravo Air Francea.

Nije poznato da li je do odluke o otkazivanju drugog dnevnog leta u špici ljetne sezone došlo zbog ranije najave poskupljenja putničkih taksi u Zagrebu, ili je razlog druge prirode, no činjenica jest da će Air France u ljetnoj sezoni povećati broj letova prema Splitu i Dubrovniku, o čemu smo ranije i pisali.

Zagreb, osim što trenutno nema najavljenih novih linija, ovime gubi ranije planiranih 50 rotacija.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar