NOVOSTI

Condor ovog ljeta prema Rijeci i Splitu

Njemački leisure avioprijevoznik, Condor Airlines, u predstojećem ljetnom redu letenja planira prometovati na 5 međunarodnih linija prema dvije hrvatske zračne luke – Rijeci i Splitu.

Condor ovog ljeta prema Rijeci i Splitu
Photo: Condor

Condor Airlines u ljetnom redu letenja ove godine planira ukupno pet međunarodnih linija prema dvije hrvatske zračne luke – riječkoj i splitskoj zračnoj luci.

66 godina stara aviokompanija u ovogodišnjem ljetnom redu letenja ne planira prometovati prema Dubrovniku, već isključivo prema Rijeci i Splitu. Condor je u ljeto 2022. godine letio na redovnim linijama prema Dubrovniku, no iste nisu u najavi za ovu godinu.

Linije prema Rijeci

Condor planira obnoviti dvije sezonske linije prema Rijeci, iz Dusseldorfa i Frankufrta. Obje linije najavljene su od sredine svibnja, točnije, od 13.05. Linija prema Dussledorfu najavljena je dva puta tjedno, svake srijede i subote, sve do 14 .listopada, a na liniji su planirani zrakoplovi tipa A320 i A321.

Linija između Rijeke i Frankfurta prometovat će svega jednom tjedno, subotom, no nešto kraće, odnosno do 30. rujna. Ukupno će na dvije linije prema Rijeci Condor ovog ljeta obaviti oko 60 rotacija.

Linije prema Splitu

Veći broj linija Condor najavljuje prema Zračnoj luci Split. U najavi su tri međunarodne linije, iz Dusseldorfa, Frankfurta i Munchena s ukupno 8 tjednih rotacija.

Linija Split – Dussledorf u prometu će biti od 12. svibnja do kraja ljetnog reda letenja, 22. listopada, i to čak četiri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka, petka i subote, dok će linija između Splita i Frankfurta biti u prometu tri puta tjedno, četvrtkom, petkom i subotom. Linija prema Frankfurtu najavljena je u istom razdoblju kao i linija prema Dusseldorfu.

Condor najavljuje i jedan let tjedno između Munchena i Splita. Ova linija u prometu bi trebala biti od 16. svibnja do 03. listopada, svakog utorka. I na linijama prema Splitu ovaj njemački avioprijevoznik planira koristiti zrakoplove tipa A320 i A321.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar