NOVOSTI

Prva direktna linija iz Hrvatske prema Australiji

Došao je i taj dan te će kako stvari stoje Hrvatska dočekati svoju prvu i izravnu liniju prema dalekoj Australiji. Na početku valja napomenuti kako se radi o redovnoj sezonskoj, a ne cjelogodišnjoj liniji između ove dvije zemlje.

Prva direktna linija iz Hrvatske prema Australiji
Photo: Andrea Piacquadio

Budući da je ljetni red letenja za ovu godinu već bio objavljen, linija između Hrvatske i Australije trebala bi krenuti s prometovanjem tek sljedeće godine, odnosno početkom travnja 2025. godine. Stoga, imate još dovoljno vremena za planiranje puta i kupovinu karata.

Letovi bi se trebali odvijati 3 puta tjedno, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom u smjeru iz Hrvatske prema Australiji dok su povratni letovi zbog vremenske razlike i različitih hemisfera planirani 1 dan ranije, odnosno nedjeljom, utorkom i četvrtkom. Kako sada stvari stoje, zrakoplovi na liniji između Hrvatske i Australije trebali bi s prometovanjem započinjati početkom travnja, konkretno 1. travnja te završavati krajem ljetnog reda letenja.

Već sad brojni putnici i turistički djelatnici čekaju u niskom startu i u Hrvatskoj i u Australiji te se očekuje kako bi ova redovna sezonska linija s obzirom na zainteresiranost javnosti uskoro mogla postati još sezonalnija, budući da bi se letovi mogli uvesti i za vrijeme ostalih praznika tijekom godine, a možda čak i vikendima.

Kako bi ovo dugo putovanje bilo zanimljivo, planirana je i posebna ponuda u sklopu tzv. in-flight entertainment programa. Tako će putnicima na ovim dugim letovima biti moguće pohađati tečajeve jezika, tkanja i kuhanja. Što se tiče kulinarskih tečajeva, bitno je napomenuti kako se zbog sigurnosnih procedura i politika neće moći koristiti niti jedan otvoreni izvor energije, a ni plamenici, stoga će polaznici biti primorani pustiti mašti na volju i zamišljati scene kuhanja, pečenja, krčkanja i pirjanja.

Poseban program planiran je i za one najmanje te za njihove roditelje. Stoga će u stražnjem dijelu zrakoplova, kojeg mnogi smatraju najsigurnijim, biti organiziran i dnevni, ali i noćni boravci za djecu, kao i igraonice.

Naravno, gotovo svi ljubimci na letovima su također dopušteni, izuzev nepripitomljenih divljih životnija i stanovnika mora, rijeka, jezera i ostalih voda jer zrakoplovi zbog potrebe za trošenjem većih količina goriva neće imati prostora za prijevozom potrebnih količina slane, slatke i boćate vode.

Eventualne daljnje nepoznate detalje o letovima između Hrvatska i Australije saznajte jednostavnim unosom ključnih riječi “1. travanj” ili “1. april” u internet tražilicu ili neki od otvorenih servisa baziranih na umjetnoj inteligenciji.

I na kraju valja napomenuti kako ništa od navedenog u ovom članku nije istina, izuzev činjenica da se radi o prvotravanjskoj odnosno prvoaprilskoj šali te da prvotravanjska šala označava običaj kada osobe 1. travnja jedni drugima smišljaju bezopasne smicalice ili objavljuju krivotvorene ili lažne novosti, priče ili informacije. Ugodan ostatak dana!

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar