AVGEEK

Preminula stjuardesa s najdužim stažem na svijetu

Nakon što je kao član kabinskog osoblja radila gotovo 67 godina, Bette Nash, stjuardesa s najdužim stažem na svijetu, umrla je u 88. godini.

Preminula stjuardesa s najdužim stažem na svijetu
Photo: BoardingArea (X platforma)

Kako prenose brojni mediji u SAD-u, stjuardesa s najdužim stažem u zemlji umrla je od raka u dobi od 88 godina, prema izjavama American Airlinesa i Udruge profesionalnih stjuardesa. Bette Nash je preminula 17. svibnja u bolnici nakon što joj je relativno nedavno dijagnosticiran rak dojke, iako se nikada nije službeno povukla iz svoje uloge u American Airlinesu.

Bette Nash je započela svoju karijeru u Washingtonu i to davne 1957. s Eastern Airlinesom, koji je kasnije postao American Airlines. Iako su se imena na zrakoplovima stalno mijenjala, od Eastern Airlines do Trump Shuttle, U.S. Air Shuttle i sada do American Airlines, Bette Nash je bila konstanta na istima.

Kad je Bette Nash tek započela svoju zrakoplovnu karijeru, putnici su kupovali životno osiguranje na automatima prije ukrcaja, a letovi su koštali 12 dolara između New Yorka i Washingtona, rekla je za ABC News u jednom intervjuu 2022. godine.

Iako je Bette Nash mogla birati bilo koju rutu na svijetu, prvenstveno je radila na liniji između Washingtona i Bostona kako bi svaku večer mogla biti kod kuće te se brinuti za svog sina koji ima Downov sindrom.

Kao krunu svoje karijere, Bette Nash je 2022. godine dočekala i službeno ponijela titulu Guinnessove svjetske rekorderke kao stjuardesa s najdužim stažem.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar