NOVOSTI

Povratak Korean Aira u Zagreb

Južnokorejski nacionalni avioprijevoznik, Korean Air, član SkyTeam alijanse, u rujnu i listopadu planira redovne charter letove između Zagreba i Seula.

Povratak Korean Aira u Zagreb
Photo: Nikola Kovacevic

Korean Air se, barem nakratko, vraća u zagrebačku zračnu luku. Južnokorejski nacionalni avioprijevoznik do izbijanja globalne pandemije prometovao je između Zagreba i Seula na redovnoj komercijalnoj liniji, tri puta tjedno, no ista je u lockdownu ukinuta te nije ponovno pokrenuta. Iako je Korean Air obnovio promet prema gotovo svim europskim destinacijama, u međuvremenu je uveo redovnu liniju za Budimpeštu, pa su se grupe, koje su ranije dolazile redovnom linijom u Zagreb, sada prebacile u glavni grad Mađarske.

Ipak, u razdoblju od kraja rujna do sredine listopada, u vrijeme kada južnokorejski turisti najviše putuju van zemlje, Korean Air planira redovne charter letove između Zagreba i Seula za potrebe svojih touroperatora.

Ukupno su najavljena četiri povratna leta, a Korean Air na svojim charter operacijama uglavnom koristi najmanji širokotrupni zrakoplov u floti, tipa A330-200. Taj tip zrakoplova prometovao je i na redovnoj liniji između Zagreba i Seula, a ukupan putnički kapacitet iznosi 218 sjedala.

Prvi let najavljen je 22. rujna, a isti će prometovati petkom, zaključno s 13. listopadom. Slijetanje u Zagreb planirano je u 16 sati i 15 minuta, a polijetanje prema Seulu dva sata kasnije, u 18 sati i 15 minuta.

Kako smo ranije i pisali, povratak redovne linije između Seula i Zagreba malo je vjerojatan, osobito nakon uvođenja linije istog prijevoznika između Seula i Budimpešte, no prostora za povremenim charter letovima svakako ima, što potvrđuje i najava za ovu jesen.

3 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar