NOVOSTI

Povratak Finnaira u Zagreb

<strong>Povratak Finnaira u Zagreb</strong>

Finski nacionalni avioprijevoznik, Finnair, planira povratak u Međunarodnu zračnu luku Zagreb na redovnoj liniji iz Helsinkija.

<strong>Povratak Finnaira u Zagreb</strong>

Finski nacionalni prijevoznik u travnju planira ponovnu uspostavu redovne sezonske linije između Helsinkija i Zagreba, uvedene prošlog ljeta. Podsjećamo, Finnair je u ljetnom redu letenja prošle godine, točnije, 01. svibnja, uveo redovnu liniju između Helsinkija i Zagreba te je na njoj prometovao tri puta tjedno.

Iako je linija prošlog ljeta planirana kroz cijeli ljetni red letenja, prijevoznik je naglo zatvorio prodaju te prekinuo operacije na ovoj liniji već krajem srpnja, pravdajući potez smanjenom potražnjom putnika iz Azije, zbog utjecaja globalne pandemije, ali i restrikcija uvedenih nakon početka ruske agresije na Ukrajinu, pa ovaj avioprijevoznik više nije mogao prelijetati ruski zračni prostor prema destinacijama u Aziji, čime je veći broj linija bio obustavljen.

Kompanija je sada najavila svoj povratak u Zagreb i to od 09. travnja ove godine. Do sredine lipnja najavljena su dva leta tjedno, a od 20. lipnja tri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i nedjelje, do kraja kolovoza.

U razdoblju od početka rujna do kraja kolovoza prijevoznik će na ovoj liniji prometovati dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa E90, ali i zrakoplovi iz A320 obitelji.

OneWorld prijevoznik potvrdio je svoj povratak u Zagreb ovog proljeća, no zagrebačka zračna luka trenutno nema ni jednu novu liniju u najavi za predstojeći ljetni red letenja, što bi se uskoro trebalo i promijeniti.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar