NOVOSTI

Pegasus Airlines započeo letove na relaciji Istanbul – Zagreb

Pegasus Airlines, vodeći turski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik, pokrenuo je novu liniju između Istanbula Sabiha Gökçen (SAW) i Zračne luke Franjo Tuđman (ZAG). Nova izravna ruta za Zagreb ujedno je i prva linija Pegasus Airlinesa prema Hrvatskoj, a  prometovat će dva puta tjedno: četvrtkom i nedjeljom.

Pegasus Airlines započeo letove na relaciji Istanbul – Zagreb
Photo: Josip Skof

Polazak zrakoplova iz Istanbula Sabiha Gökçen je četvrtkom u 15:05 sati i nedjeljom u 11:35 sati (po lokalnom vremenu), a iz Zagreba za Istanbul Sabiha Gökçen, zrakoplovi polijeću četvrtkom u 16:55 sati te nedjeljom u 12:45 sati.  

Na inauguracijskoj svečanosti u zračnoj luci gostima se obratio, Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. koji je istaknuo: “Iznimno mi je zadovoljstvo pozdraviti Pegasus Airlines kao novog partnera zagrebačke zračne luke. Početak letenja Pegasus Airlinesa označava i bolju povezanost i dostupnost dvaju gradova, Istanbula kao velikog prometnog čvorišta i bogate povijesne i kulturne destinacije i Zagreba koji svojim šarmom, dinamikom te bogatom kulturom i tradicijom ima puno toga za ponuditi posjetiteljima iz Turske i šire. Radujemo se uspješnoj i dugotrajnoj suradnji s Pegasus Airlinesom i nadamo se da će ovo biti jedna od brojnih novih linija.”

Na svečanosti, uzvanicima se obratio i Emre Pekesen, potpredsjednik prodaje i planiranja mreže Pegasus Airlinesa, naglasivši da su ponosni što je Pegasus Airlines Republiku Hrvatsku uvrstio kao 50. zemlju u svoju mrežu, u vrijeme kad Republika Turska slavi svoju 100. obljetnicu osnutka.Tom prigodom je izjavio: „Zadovoljni smo što smo započeli letove za Zagreb, glavni grad Republike Hrvatske. Ovo je naša prva nova destinacija u 2024. godini, a Hrvatska je 50. zemlja u našoj mreži letova. Vjerujemo da će putnici  obiju zemalja uživati ​​u našoj visokokvalitetnoj usluzi i pristupačnim cijenama već od 39,99 USD u jednom smjeru.“ 

O Pegasus Airlinesu

Ulaskom u svijet zrakoplovstva 1990., Pegasus je 2005. kupio ESAS Holding i usvojio low-cost model poslovanja. Kao vodeći turski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik, Pegasus vjeruje da svatko ima pravo putovati zrakoplovima te niskotarifnim modelom svojim putnicima nudi mogućnost putovanja udobnim i novim zrakoplovima. Od 2018. Pegasus je usvojio moto Türkiye’s Digital Airline i prevozi svoje putnike na 134 odredišta u 50 država – 36 u Turskoj i 98 u inozemstvu. Pegasus ima povezane letove između Turske i Europe, Sjeverne Afrike, Bliskog istoka, Rusije i središnje Azije preko Istanbula Sabiha Gökçen. Pegasus nudi digitalne tehnologije i jedinstvene inovacije koje olakšavaju iskustvo putovanja pristupom koji se fokusira na putnička iskustvo. Pegasus također ulaže velike napore za održanje čišće, ravnopravniju, idealnije i bolje budućnost uz slogan: “Moving Towards a Sustainable Future”. Za više informacija o važnosti koju Pegasus pridaje održivosti, kao i o Pegasusovim praksama u ovom području, posjetite Pegasus Sustainability Center.

Priopćenje Međunarodne zračne luke Zagreb

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar