NOVOSTI

Korejski T’way Air planira redovnu liniju između Seula i Zagreba

Južnokorejski niskotarifni avioprijevoznik, T’way Air, u predstojećem ljetnom redu letenja planira uvesti redovnu liniju između Seula i Zagreba.

Korejski T’way Air planira redovnu liniju između Seula i Zagreba

Nakon što se, po izbijanju globalne pandemije, Korean Air povukao s redovne linije između Seula i Zagreba, južnokorejska agencija predala je dozvolu za prometovanje između Zagreba i Seula niskotarifnom T’way Airu, koji je liniju planira pokrenuti još 2020. godine. To se, iz objektivnih razloga nije dogodilo, kao ni u ljetnim sezonama u prethodnim godinama, unatoč tome što je prijevoznik istu planirao no onda ipak odustao od realizacije.

Izgledno je da bi ovog ljeta T’way Air ipak zaista mogao uvesti liniju između Seula i Zagreba, s obzirom na to da su slotovi za ovu ljetnu sezonu zatraženi još ranije a od jučer je spomenuta linija i u GDS-u (globalni distribucijski sustav), a očekuje se da će uskoro karte biti u prodaji i na službenoj stranici avioprijevoznika.

U planu avioprijevoznika su tri leta tjedno, u razdoblju od 18. lipnja do 26. listopada, odnosno kraja ljetnog reda letenja, svakog utorka, četvrtka i subote, dakle istim danima kojima je na ovoj liniji prometovao i Korean Air. Na liniji su planirani zrakoplovi tipa A330-200 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od gotovo 350 sjedala (za usporedbu, Korean Air je na liniji između Zagreba i Seula također prometovao s istim tipom zrakoplova, no kapacitet je bio drastično manji, svega 218 sjedala).

U ljetnoj sezoni T’way Air će između Zagreba i Seula ponuditi gotovo 40 tisuća sjedala, no valja spomenuti kako zbog velikog kapaciteta samog zrakoplova i zatvorenosti ruskog zračnog prostora zbog rata, zrakoplovi će iz smjera Seula prema Zagrebu imati tehničko zaustavljanje u Bishkeku, glavnom gradu Kirgistana, zbog nadopune goriva. Prijevoznik planira povratak prema Seulu iz Zagreba bez međuslijetanja.

Povratak long haul redovne linije prema glavnom gradu Južne Koreje svakako je pozitivan iskorak za zagrebačku zračnu luku, no ostaje žal da to ipak nije napravio najveći prijevoznik u toj zemlji, Korean Air, koji je obnovio doslovno sve linije prema Europi nakon kraja pandemije, izuzev Zagreba, te otvorio liniju prema susjednoj Budimpešti s kojom sada pokriva i hrvatsko tržište.

4 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar