NOVOSTI

Najavljen novi tečaj oslobađanja straha od letenja

Novi tečaj oslobađanja straha od letenja u suradnji s Međunarodnom zračnom lukom Zagreb (MZLZ) organizira se 19. svibnja 2024.

Najavljen novi tečaj oslobađanja straha od letenja

Strah od letenja jedna je od najčešćih fobija jer ga osjeća čak 64 posto žena i 34 posto muškaraca. Poput drugih fobija i strah od letenja je subjektivan, uzrokovan najčešće strahom od gubitka ili separacije, a zanimljivo je istaknuti da se strah javlja i kasnije u životu, nakon što je osoba bezbrižno letjela bezbroj puta.

U Zagrebu se od 2010. godine, u suradnji sa zagrebačkom zračnom lukom, redovito održava Tečaj oslobađanja straha od letenja. Nakon uspješnih tečajeva 10.09.2023 i 22.10.2023 upravo su u tijeku pripreme za organizaciju novog tečaja koji će se održati u Zagrebu 19. svibnja 2024. godine. Tečaj oslobađanja straha od letenja jedini je ovakav specijalizirani tečaj u širem okruženju, čime je Zračna luka Franjo Tuđman stala uz bok zračnim lukama u najvećim europskim metropolama, poput Londona i Berlina, u kojima se ovakvi tečajevi održavaju već više od 30 godina.

U proteklih više od deset godina tečaj je pohađalo nekoliko stotina polaznika te su ankete polaznika pokazale da se strah smanjio ili nestao kod čak 96 posto polaznika. Tečaj je koncipiran kroz predavanja stručnjaka iz različitih područja: psihologa, pilota, kabinskog osoblja, meteorologa, inžinjera aeronautike i kontrolora leta. Polaznici uče različite tehnike opuštanja te se upoznaju s procesom letenja i zvukovima u zrakoplovu kako bi se izvor straha detektirao, a potom, u većini slučajeva otklonio.

Nakon stručnih predavanja kao završni dio tečaja organiziran je let zrakoplovom u prisustvu cijelog stručnog tima sa putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman do Zračne luke Osijek gdje će polaznici biti dočekani. Oslobodite se strahova i letite bezbrižno, prijavite se na Tečaj oslobađanja straha od letenjana www.strahodletenja.com.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar