NOVOSTI

Air Transat obnovio liniju između Toronta i Zagreba

Kanadski leisure avioprijevoznik, Air Transat, ove je nedjelje, 05. svibnja, obnovio promet na svojoj redovnoj sezonskoj liniji između Zagreba i Toronta. Prvi let prema Zagrebu praktički je bio rasporodan!

Air Transat obnovio liniju između Toronta i Zagreba

Kanadski Air Transat, nakon zimske pauze, ponovno prometuje između Zagreba i Toronta. Prvi let ove sezone poletio je iz Toronta u subotu navečer po lokalnom vremenu, te sletio u Zagreb u nedjelju, malo prije podneva.

22 godine star zrakoplov tipa A330-300 kapaciteta 346 sjedala (12 u businessu te 334 u ekonomskoj klasi) gotovo u potpunosti pun sletio je u zagrebačku zračnu luku, čime je Zagreb ponovno dobio i širokotrupni zrakoplov na jednoj redovnoj putničkoj liniji. Podsjećamo, istim će tipom zrakoplova južnokorejski T’way prometovati između Seula i Zagreba od 16. svibnja ove godine.

Do početka lipnja Air Transat će između Zagreba i Toronta prometovati jednom tjedno, a zatim će se broj rotacija povećavati iz tjedna u tjedan, pa će već od 23. lipnja na ovoj liniji biti dostupna četiri leta tjedno, jedan više u odnosu na prošlo ljeto. Zrakoplovi će u špici sezone iz Zagreba polijetati prema Torontu svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje. Air Transat planira zadržati spomenuti broj rotacija sve do kraja rujna, a kraj operacija za ovu sezonu najavljen je za 07. listopad.

Air Transat ne leti prema drugim odredištima u Hrvatskoj, iako je još u vrijeme pandemije prijevoznik planirao redovnu liniju prema Splitu, koja je na povratnom segmentu, iz Splita za Toronto, trebala imati tehničko zaustavljanje u Velikoj Britaniji, no kompanija je vrlo brzo povukla iz prodaje spomenutu liniju te dodala dodatni tjedni let prema Zagrebu, koji za sada ostaje jedino odredište ovog avioprijevoznika u Republici Hrvatskoj.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar