NOVOSTI

Riječka zračna luka povisila cijene parkinga, ružne fotografije s prvih letova izašle u javnost

Riječka zračna luka odlukom Uprave u vrlo je kratkom roku odlučila povisiti cijene parkinga ispred zgrade same zračne luke, touroperatori su odlučili bojkotirati korištenje parkinga zračne luke pa su putnici ove subote, 04. travnja, pješačili prometnicom do svojih autobusa.

Riječka zračna luka povisila cijene parkinga, ružne fotografije s prvih letova izašle u javnost
Foto: Mladen Trinajstić – NOVI LIST

NOVI LIST je ovom događaju posvetio nekoliko članaka, pa prenosimo dio izjava iz njihovog teksta. Zbog novonastalih okolnosti koje su se, po mnogima, promjenile u vrlo kratkom roku, putnicima koji su u Rijeku sletjeli letom Lufthanse objašnjeno je da će morati prehodati nekoliko stotina metara, skupa sa prtljagom, do lokacije iza rampe pred kojom putnike čeka turistički autobus.

Iz jedne od turističkih agencija su izjavili: Autobusni prijevoznik kojeg smo angažirali netom prije same realizacije tog transfera obavijestio nas je da će sam ulazak njegova autobusa na parking zračne luke koštati više od ugovorene cijene transfera s Krka do Opatije, zbog čega su predstavnici te tvrtke odlučili da nam uslugu ipak neće moći izvršiti po ranije ugovorenoj i do sad uobičajenoj cijeni. U takvim smo se okolnostima odlučili putnicima pokušati objasniti razloge zbog kojih ćemo ih moliti da s nama pješače, uz napomenu da ćemo im se za stvorenu neugodnost do koje nije došlo našom krivnjom “odužiti” dodatnim uslugama koje ćemo im osigurati tijekom krstarenja.

Predstavnici Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, Udruge hrvatskih putničkih agencija i Turističke zajednice Kvarnera u petak su tako na konferenciji za novinare zatražili ukidanje ovogodišnjeg cjenika parkiranja za prijevoznike u Zračnoj luci Rijeka.

Zatražili su vraćanje prošlogodišnjih cijena budući da su i sami cijene usluge prijevoza putnika za ovu godinu formirali na temelju lanjskog cjenika, koji je bio na snazi do prošlog mjeseca. Međutim, cijene parkiranja početkom travnja značajno su povećane, i to, kako tvrde, bez ikakve najave ili obrazloženja iz uprave Zračne luke, što sada ugrožava njihovo poslovanje.

Emil Priskić, predsjednik županijske Obrtničke komore, istaknuo je da su cijene ulaska i parkiranja vozila u Zračnoj luci značajno rasle, u nekim slučajevima preko sto posto, a u najdramatičnijim i preko tisuću posto, u odnosu na prošlu godinu.

Prema riječima predsjednika Udruge hrvatskih putničkih agencija Tomislava Faina, novi cjenik parkiranja za prijevoznike u Zračnoj luci Rijeka posljedica je potpunog nerazumijevanja turističkog sektora od uprave Zračne luke.

Novi list je iz Obrtničke komore PGŽ-a dobio na uvid novi cjenik za korištenje parkirališnog prostora koji su, kako tvrde, dobili od uprave ZL Rijeka, kao i lanjski cjenik. Razlike su u najmanju ruku značajne. Sezonska dozvola za autotaksi vozila tako po novom cjeniku stoji 1800 eura, dok je lani stajala 825 eura.

Za shuttle i povremeni prijevoz lanjska je godišnja pretplata iznosila 825 eura, mjesečna 160 eura, a jednokratna, s dvadeset kartica za izlaz s parkirališta, 104 eura. Ove godine su u toj kategoriji uvedene različite cijene za mjesečne pretplate s obzirom na broj mjesta za prijevoz putnika, no godišnja pretplata iznosi čak 2900 eura za sva vozila, a mjesečna između 690 i 1290 eura.

Pretplata za rent-a-car vozila za korisnike poslovnih prostora na aerodromu poskupjela je s 20 eura mjesečno po parkirnom mjestu, za pet vozila, na 35 eura, a za ostale sa 70 eura na 120 eura po mjestu, za pet vozila.

Uprava zračne luke još nije izašla u javnost s svojom stranom priče.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar