NOVOSTI

Lufthansa otkazala drugi dnevni let između Zagreba i Munchena

Njemačka Lufthansa, članica Star Alliance grupacije, u predstojećem ljetnom redu letenja koji stupa na snagu krajem ožujka, ipak neće uvesti drugi dnevni let između Munchena i Zagreba.

<strong>Lufthansa otkazala drugi dnevni let između Zagreba i Munchena</strong>

Njemačka nacionalna aviokompanija, Lufthansa, u predstojećem ljetnom redu letenja ipak neće prometovati dva puta dnevno na liniji između Munchena i Zagreba. Naime, kompanija je planirala uvesti drugu dnevnu rotaciju prema Zagrebu već s početkom ljetnog reda letenja odnosno 26. ožujka ove godine, no zatim su svi letovi na toj rotaciji otkazani do početka srpnja.

Iako je postojala teoretska šansa da drugi dnevni let između dva grada ipak krene u srpnju, samoj špici ljetne sezone, to se neće dogoditi. Naime, prije 4 dana kompanija je prvo zatvorila booking na spomenutoj rotaciji a zatim istu i otkazala. Radi se o letu koji je u večernjim satima trebao dolaziti u Zagreb iz Munchena, te u ranim jutarnjim satima sljedećeg dana prometovati iz Zagreba za Munchen.

Lufthansa će, naravno, zadržati popodnevnu rotaciju između dva grada, te dva leta dnevno na liniji iz Frankfurta. Uz Lufthansu, Croatia Airlines prometuje prema Munchenu dva puta dnevno, pa će dva spomenuta grada u ljetnoj sezoni biti povezana s tri dnevna leta.

Kako se u ljetnim mjesecima ponovno očekuju poremećaji u prometu, prije svega zbog nedovoljnog osoblja u zračnim lukama i aviokompanijama, za pretpostaviti je da Lufthansa reže svoj planirani red letenja kako bi osigurala normalno odvijanje svog ljetnog programa.

Podsjećamo, Air France je otkazao svoj drugi dnevni let između Pariza i Zagreba za ovo ljeto, TAP Portugal je u potpunosti ukinuo liniju između Lisabona i Zagreba, Finnair će prometovati između Helsinkija i Zagreba u manjem obimu od ranije planiranog, a posljednja loša vijest dolazi iz Munchena.

Putnici će biti zbrinuti tako da će im Lufthansa ponuditi besplatnu promjenu putovanja na letove preko Frankfurta i Beča, s obzirom na to da je Austrian Airlines u istoj grupaciji kao i njemačka nacionalna aviokompanija.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar