NOVOSTI

Qatar Airways povećava broj letova prema Zagrebu

Poznati avioprijevoznik, Qatar Airways, član OneWorld alijanse, u predstojećem ljetnom redu letenja povećava broj tjednih letova prema zagrebačkoj zračnoj luci.

<strong>Qatar Airways povećava broj letova prema Zagrebu</strong>

Na turističkom sajmu – ITB u Berlinu Qatar Airways je najavio povećanje broja tjednih operacija u predstojećem redu letenja na više svojih linija, uključujući i liniju između Zagreba i Dohe.

Qatar Airways prije izbijanja globalne pandemije u ljetnom je redu letenja između dva grada prometovao i do dva puta dnevno, no nakon lockdowna u Europi prijevoznik na ovoj liniji prometuje uglavnom 4 puta tjedno. Iznimka je postojala tek u vrijeme održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva kada su zrakoplovi na ovoj liniji prometovali svakodnevno, a nerijetko su u Zagreb dolazili i širokotrupni zrakoplovi poput B777 i B787.

Qatar je ranije planirao 4 leta tjedno prema Zagrebu za ovo ljeto, no ipak će doći do povećanja pa će zrakoplovi ovog avioprijevoznika između dva grada prometovati svakodnevno.

Na liniji su najavljeni uskotrupni zrakoplovi tipa A320 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 132 sjedala, od čega je 12 u poslovnoj klasi u 2-2 konfiguraciji.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar