NOVOSTI

Lufthansa odgodila drugi dnevni let za Zagreb

Kako javlja EX-YU Aviation, njemačka Lufthansa, članica Star Alliance grupe, odgodila je planirani početak prometovanja na drugom dnevnom letu između Munchena i Zagreba.

Lufthansa odgodila drugi dnevni let za Zagreb

Njemačka Lufthansa trebala je s prvim danom ljetnog reda letenja (26. ožujka ove godine) uvesti drugi dnevni let između Munchena i Zagreba, s kasnim večernjim dolaskom u Zagreb te ranim jutarnjim odlaskom prema Munchenu.

Do reazliacije ipak neće doći ovog ožujka, drugi dnevni let je otkazan sve do špice ljetne sezone, no s obzirom na stalne promjene u redu letenja te operativne probleme koji su još uvijek prisutni u zračnim lukama i aviokompanijama diljem Europe, trenutnu najavu ovog drugog dnevnog leta također treba uzeti s rezervom.

Druga dnevna rotacija sada je najavljena tek od 01. srpnja, što znači da je Lufthansa otkazala gotovo 100 planiranih rotacija na drugom dnevnom letu između Munchena i Zagreba, a tim je potezom zagrebačka zračna luka izgubila više od 20 tisuća raspoloživih sjedala koja su do prije nekoliko dana još bila u prodaji.

Uz jednu novu liniju Ryanaira za Kos ovog ljeta, Zagreb je trenutno i dalje u minusu. Podsjećamo, Air France je otkazao drugi dnevni let za Pariz za ovo ljeto, TAP Portugal je otkazao liniju za Lisabon za cijelu godinu, Ryanair trajno ukida liniju za Dortmund, a posljednja je Lufthansa koja je s tržišta povukla više od 20 tisuća sjedala prema Zagrebu.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar