NOVOSTI

British Airways smanjuje broj operacija prema Zagrebu

Britanski nacionalni avioprijevoznik, British Airways, u predstojećem ljetnom redu letenja značajno je smanjio najavljeni broj tjednih operacija između svoje baze u Zračnoj luci Heathrow u Londonu i Zagreba. Kompanija je napravila operativne izmjene i prema tri druge hrvatske zračne luke, Puli, Splitu i Dubrovniku.

British Airways smanjuje broj operacija prema Zagrebu

British Airways još jedan je avioprijevoznik u nizu koji drastično reže ranije najavljeni kapacitet prema zagrebačkoj zračnoj luci u predstojećem ljetnom redu letenja, kompanija će svoje zrakoplove u ljetnim mjesecima usmjeriti prema Splitu i Dubrovniku.

Britanski avioprijevoznik do prije nekoliko dana u prodaji je imao gotovo dva dnevna leta (do 14 letova tjedno) između Zagreba i Londona, u jutarnjim i popodnevnim terminima, međutim, taj se program ipak neće ostvariti. Kompanija je otkazala čak 8 tjednih rotacija te ostavila zagrebačku liniju na svega 6 tjednih rotacija, svakog dana osim četvrtkom.

Valja istaknuti kako je British Airways od početka izbijanja globalne pandemije kontinuirano mijenjao svoj red letenja, baš kao i prošlog ljeta kada je zbog brojnih operativnih problema kompanija bila prisiljena reducirati svoj program. Zagreb se i u ovom slučaju našao na udaru, no s obzirom na to da će British povećati broj letova prema Splitu i Dubrovniku, razlog otkazivanja svakako nisu operativne prirode.

U Split, ljetno odredište Britisha, prvi će zrakoplov sletjeti 21. svibnja te će od tada kompanija postepeno povećavati broj tjednih rotacija prema Londonu te će kroz cijelu špicu ljetne sezone na spomenutoj liniji prometovati čak 10 puta tjedno, svakodnevno, uz dva dnevna leta ponedjeljkom te čak 3 leta tjedno nedjeljom.

Slična situacija i u Dubrovniku. British nastavlja prometovati između Gatwicka i Dubrovnika, no povećava broj rotacija na liniji između Dubrovnika i Zračne luke Heathrow, na kojoj je prvotno bio planiran manji broj rotacija.

Uz Zagreb, gubitnik je i Zračna luka Pula u kojoj će također doći do smanjenja broja tjednih operacija i to za 50%. Naime, ranije je British na ovoj liniji prometovao dva puta tjedno, no za ovu ljetnu sezonu najavljen je tek jedan tjedni let, svake subote, počevši od 25. svibnja.

Velik je to gubitak za pulsku zračnu luku koja se od lockdowna bori s obnovom prometa, no i za zagrebačku, kojoj je ovo samo jedno od smanjenja u nizu.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar